SİYASET
Giriş Tarihi : 27-09-2020 18:07

15 KÖYÜN MUHTARI, AK PARTİLİLERİ AĞIRLADI...

Karadeniz Ereğli’ye bağlı SüleymanbeylerKöyü (Subaşı) ve civar Köylerin Muhtarları, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile Ereğli İlçe Yönetimi onuruna kahvaltı organizasyonu düzenledi. Muhtarlar, kahvaltıda köylerinin sorunlarını dile getirme imkânı buldu.

15 KÖYÜN MUHTARI, AK PARTİLİLERİ AĞIRLADI...

Karadeniz Ereğli’ye bağlı 15 Köyün Muhtarı, AK Partilileri kahvaltıda ağırladı. Subaşı Bölgesi Muhtarları tarafından Midilli Park’ta düzenlenen kahvaltıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

MORCU, TEŞEKKÜR ETTİ

Kahvaltının ardından kısa bir konuşma yapan Süleymanbeyler Köyü Muhtarı Mehmet Morcu, davetlerine icabet eden Milletvekili Uçar ve Ereğli İlçe Yönetimi ile İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür etti. Morcu, ayrıca, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ile Yönetim Kurulu Üyelerine ‘hayırlı olsun’ diyerek, çalışmalarında başarılar diledi.

GÜLTEKİN: “EKSİKLERİMİZİ TELAFİ EDECEĞİZ”

Muhtar Morcu’nun ardından konuşan İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin, kahvaltı programını organize eden Muhtarlara teşekkür ederek; Milletvekilleri ve İlçe Teşkilatının desteğiyle tüm köylere eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Gültekin, yaptığı konuşmasında;“Ereğli’mize bağlı 93 köyümüz var. Geçen yıl köylerimizde çok güzel hizmetler yaptık. Bu yıl pandemiden dolayı, geçen yıla oranla biraz daha az hizmet ürettik. Bunu da Muhtarlarımız mazur karşılıyor. Önümüzdeki yıl, yine Sayın Vekillerimiz, Sayın İlçe Başkanımız ve Teşkilatımızla beraber ekip olarak eksiklerimizi telafi ederek, çok daha hızlı bir şekilde hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Sizlerle her gün beraberiz, sürekli istişare halindeyiz. Böyle bir organizasyonu düzenlediğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BOZKURT: “HIZLI BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNA GİRECEĞİZ”

Gültekin’in ardından konuşan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, bugün düzenlenen kahvaltıdan dolayı Subaşı Bölgesi Muhtarlarına teşekkür etti.

Bozkurt, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu tür organizasyonların artarak devam edeceği ve daha da kaynaşmamıza vesile olacağı düşüncesindeyim. Göreve yeni başladık. İnşallah ziyaretler süreci bittikten sonra hızlı bir çalışma temposu içerisine girip, siz değerli Muhtarlarımızla daha fazla istişare içerisinde olacağız. Sorunların minimize edilmesi noktasında teşkilatımızla, İl Genel Meclisi Üyelerimizle ve Sayın Milletvekillerimizle sürekli koordine içerisinde olacağız. Bundan sonra da hep beraber, iç içe, kol kola olacağız.”

UÇAR: “HASSASİYET GÖSTERECEĞİZ”

Kahvaltıda, son konuşmayı yapan Milletvekili Hamdi Uçar da programı organize eden Muhtarlar ile İlçe Teşkilatına teşekkür etti.

Uçar, şunları kaydetti:

“Bugün siz değerli Muhtarlarımızda hasbihal etme imkânı bulduk. Zaten birtakım gelişmeler, olaylar bir vesileyle olur; o vesileyle de talepler, dilekler, temenniler yerine getirilir. Siz de bize bu imkânı sağladınız. Sayın İlçe Başkanı arkadaşımızın göreve geldikten sonra Ereğli ilçemizin çeşitli bölgelerinde yapmış olduğu organizasyonlarla, hem bölgemizin genel durumuyla ilgili hem talepleriyle ilgili sohbet etme imkânı bulduk, bulmaya devam ediyoruz. Ormanlı’da Muhtar arkadaşlarla bir araya geldik, bugün sizlerleyiz, yarın başka bir bölgemizde yine Muhtar arkadaşlarımızla bir araya gelerek sohbet etme, sorunları ve talepleri yerinde görme, inceleme imkânı bulmuş olacağız.

Teşkilatçılık, zor bir görevdir. Biz AK Parti olarak, Zonguldak ilimizdeki ilçelerimizin teşkilat kongrelerini tamamladık. Mümkün mertebe bütün ilçelerimizde İl Genel Meclisi Üyelerimizle birlikte köylerimize ve beldelerimize ziyaretler yaparak sohbet etme imkanı buluyoruz.

Malumunuz 7-8 aydır pandemi nedeniyle, dünyanın başına bela olmuş bir musibetle uğraşıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu musibetten kurtuluruz da daha rahat bir şekilde köylerimizi ziyaret ederiz, kucaklaşırız, tokalaşırız. Zaten bizim geleneklerimizde, göreneklerimizde bu eski Japon usulü, Avrupa usulü tokalaşma değil; kucaklaşma ve hasbihal etme vardır. Ana ne yazık ki bunlardan şu anda uzaktayız. İnşallah temenni ediyoruz kısa sürede biter. Biz de bütün yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte köylerimize tek tek geliriz, yerinde sohbet etme imkânı buluruz diye temenni ediyorum, dua ediyorum.

Subaşı bölgemiz, bizim için önemli. Elbette hassasiyetleri var. Her geçen gün büyüyen, gelişen bir bölgemiz. Gelişmesi için de merkezi hükümetin katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer biz köylerimize, beldelerimize gereken hizmeti vermezsek, oradaki insanlarımız şehirlere kaçıyor. Sosyal hayatın ve altyapının daha iyi olduğu yerlere kaçıyorlar. Yolu, suyu, kanalizasyonu hatta doğalgazı olan yerlere kaçmaya çalışıyorlar. Bu imkânları getirdiğiniz zaman, Yüce Yaradan’ın bize bahşettiği bu coğrafyada, yeşilliğin içerisinde yaşamak insanları daha mutlu ve huzurlu ediyor. Bu hizmetlerin hızlı bir şekilde yapılması lazım. Eksikler vardır, yapılamayanlar vardır. Biz, bilmediğimiz yada bildiğimiz halde yapamadığımız hizmetlerin bundan sonraki süreçte üzerine giderek, takip ederek bu hizmetlerin gelmesi noktasında hassasiyet göstereceğiz. Yeni bir kadro var, yeni bir ekip var; yeni bir heyecandır, yeni oluşumlar sürekli yenilikler katmak zorundadır; katmazlarsa kaybolup giderler. Her toplantımızda söyleriz, bu bir bayrak değişimidir. Göreve gelen arkadaşların asla ve asla mazereti olamaz. Sadece İlçe Başkanımızın ve İl Genel Meclisi Üyelerimizin değil, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızın da bir köyümüzün veya beldemizin sorunuyla ilgili sorumluluğu vardır. Bu mantıkla, bu anlayışla bakarak hizmetleri yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Uzun yıllar teşkilatlarda görev alan bir arkadaşınız olarak bu bölgenin sorunlarını yakinen biliyorum. Yapılmayan, yapılamamış bazı projelerin bundan sonraki süreçte yapılması için bizatihi ilgileneceğimizi, sizlerle beraber olacağımızı bildirmek istiyorum.”

Kahvaltının ardından, Köy Muhtarları Köylerinin öncelikli sorunlarını Milletvekili Uçar, İlçe Başkanı Bozkurt ve İl Genel Meclisi Üyelerine aktarma fırsatı buldular. Muhtarların, kanalizasyon, grup ve bağlantı yolları, şebeke suyu ve elektrik hatlarının değişimi gibi öne çıkardıkları sorunları ve taleplerini yakından dinleyen Uçar, Bozkurt ve İl Genel Meclisi Üyeleri; kısa, orta ve uzun vadede çözülebilecek sorunlarla ilgili gerekli görüşme ve yazışmaların yapılarak titizlikle takip edileceğini ifade ettiler.

Öte yandan, Milletvekili Uçar ve beraberindeki partililer, Süleymanbeyler Köyü’nde kurulması planlanan Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi alanında da incelemelerde bulundular.

AdminAdmin