YEREL
Giriş Tarihi : 03-12-2020 11:19

4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

ÇORUMLUOĞLU’nun mesajı şu şekilde;

“Geçmişten günümüze dünyanın en eski ve en zor mesleklerinden birisi olan Madencilik, yer altı kaynaklarını gün ışığı ile buluşturan, büyük fedakârlık gerektiren bir meslektir.

Madencilerimiz alın teriyle çıkardıkları cevherle yarınımızı aydınlatmış, kuşkusuz Ülkemiz ekonomisine çok büyük katkılar sağlamıştır.

Yeraltı kaynaklarımızı çıkarmak için yerin binlerce metre altında, alın teri döken maden emekçilerine olan vefa borcu asla ödenemez.

Madencilik sektörün gelişmesini sağlayacak tedbirlerin desteklenmesi, keşfedilen her kaynak ve üretime geçirilen her madenin Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlaması, çevre ve insan sağlığına duyarlı bir üretim anlayışı ile maden zenginliklerimizi ekonomiye kazandırılması temennisindeyiz.

Madencilerimizin en iyi şartlarda güven ve huzur içinde çalışma koşullarının, her geçen gün daha da iyileşmesi hususunda yapılan çalışmalar her daim desteklenmektedir.

Bu gün vesilesiyle tüm madencilerimize, her türlü kazadan ve olumsuzluktan uzak, iş güvenliği, sağlıkla 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor, mesleğini yaparken hayatını kaybeden maden şehitlerimizi de rahmetle anıyorum”

AdminAdmin