asayis
Giriş Tarihi : 28-09-2020 11:26

450 KİLO FINDIĞI ÇALINDI...

Alaplı’nın İsafakılı Köyü Durabeyli Mahallesi’nde fındık hırszlığı olayı meydana geldi. 

450 KİLO FINDIĞI ÇALINDI...

Alaplı’nın İsafakılı Köyü Durabeyli Mahallesi’nde fındık hırszlığı olayı meydana geldi. 
Alınan bilgiye göre İsafakılı Köyü Durabeyli Mahallesi’ndeki Cavit Kaya’ya ait evin birinci katından yaklaşık 450 kilo fındık kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çalındı.   İstanbul da ikamet eden ve en son cenaze için 1 hafta önce köye gelen Kaya ailesi geçtiğimiz akşam bir yakının düğünü için köydeki evine geldi ve gördüklerine inanamadılar. Hemen köy muhtarı Recep Korkut’u arayan aile hırsızlık olayı olduğunu bildirdiler. Olay yerine gelen Alaplı İlçe Jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri evde uzun süre arama yaptı ve parmak izi aradı. 
Ev sahibi Cavit Kaya sosyal paylaşım sitesinden olaya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı; “İstanbul'dan yola çıkıyorsun neşeli neşeli köye evime varmak için eve giriyoruz ve 43 yıllık hayatımda olmayan bir şey görüyoruz.  Bir senelik emeklerimi 10.000’lık fındığımı çalıyorsun sanki kendi evi gibi girip gittin. Kimi suçlayım şuan. İnşallah çıkarsa tanıdık çıkmasın diyorum sadece.”dedi.
Kaya ayrıca; “Hırsızın sadece fındık için eve girdiği görülüyor. Evin yan camından çıktığını tahmin ediyoruz. Çünkü o camın açık olduğunu gördük. Fındık çuvallarını evin yanındaki camdan indirdiğini tahmin ediyoruz. Çok büyük cesaret işi. Evimizin iki yanında da bitişik evler var. Böyle bir şeye nasıl cesaret edilebilir bizde şaşırdık. Evimizin giriş kapısının yanında bulunan ve çalınan 5 adet fındık çuvalımın yaklaşık 450 kiloydu ve piyasa değeri ise 10 bin kira vardı. İşçi tutarak büyük emeklerle toplatmıştım.”dedi. 
Alaplı İsafakılı Köyü Muhtarı Recep Korkut ise; “Köyümüzde ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Her tarafı ev olan bir yerde bu olayın olması bizi gerçekten çok şaşırttı. Şuan köyümüzde evlerinde kamerası olan ve yolun gören bütün kamera kayıtları inceleniyor. İnşallah jandarma ekiplerimiz en kısa sürede hırsızları bulacaktır.”dedi.
Jandarma ekipleri aynı zamanda evinde kamerası takılı olan ve yolu gören vatandaşlarında kamera görüntülerini alarak çok yönlü inceleme başlattı.

AdminAdmin