YEREL
Giriş Tarihi : 23-03-2023 14:26

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN “EVLERE SICAK AŞ” UYGULAMASI

Kdz. Ereğli Belediyesi Ramazan ayının ilk gününde sefer taslarını yola çıkardı. İhtiyaç sahiplerinin sofralarına sıcak aş ulaştırılacak. Tüm ekipleri seferber eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk sefer taslarını bol kepçe doldurarak “ihtiyaç duyan tüm ailelere ulaşın” talimatı verdi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN “EVLERE SICAK AŞ” UYGULAMASI

Kdz. Ereğli Belediyesi Ramazan ayının ilk gününde sefer taslarını yola çıkardı. İhtiyaç sahiplerinin sofralarına sıcak aş ulaştırılacak. Tüm ekipleri seferber eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk sefer taslarını bol kepçe doldurarak “ihtiyaç duyan tüm ailelere ulaşın” talimatı verdi.

Başkan Posbıyık; “Fitre yerine bize destek olmak isteyenler iş insanları, hayırseverler hem ayni hem de nakdi yardımda yapabilirler. Et, pirinç, makarna, yağ gibi her türlü yardımı yapabilirler. İş insanları yemeklerin yanına tatlı ve meyve hibesinde bulunabilirler. Dernekler kulüpler, onlar da bize destek olmak isterlerse olabilirler.”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan Ayının başlaması dolayısıyla belediye tarafından yürütülen Aşevi ve Ramazan ayı çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

25 YILDIR DÜZENLİ OLARAK YAPIYORUZ

Başkan Posbıyık, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerinin de katılımıyla Belediye Yemekhanesinde, 25 yıldır yapılan ve Türkiye’ye örnek olan ‘Evlere Sıcak Aş’ uygulaması hakkında bilgi vererek şunları söyledi: Ramazan ayına girdik, hayırlı Ramazanlar diliyorum. 25 yıldır her ramazan da yaptığımız gibi, ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ailelerimizin evlerine aş gönderiyoruz.

KİMSEYİ RENCİDE ETMEDEN EVLERE KADAR GÖTÜRÜYORUZ

Çok özen gösterdiğimiz bir konu ve özellikle kimseyi rencide etmeden bu işlevi yapıyoruz. Ekiplerimiz hazırlıklarını yapıyor, sefer taslarıyla birlikte evlerine götürüyor. Kapı ağzından ihtiyaç sahiplerine veriyor. Kesinlikle kimseyi rahatsız etmeden, rencide etmeden bu işlemi yapmaya çalışıyoruz. Aşçılarımız lezzetli yemekler yapıyor zaten. Her gün üç kap yemek burada hazırlanacak. Sefer taslarını hazırladık. Kapı ağzından aile sayısına göre yemekleri verilecek. Ertesi gün yemek, götürdüklerinde boşları alıp yemeklerini bırakacaklar. Her gün menüler değişik. Bugün çorba, tas kebabı ve pilav hazırladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespitlerini yaptık.

İLK ETAPTA BİN KİŞİLİK YEMEK GÖNDERİYORUZ. SAYI ARTACAKTIR

Şu anda bin kişilik bir başvuru var ilerleyen zamanda bu sayı artacağını tahmin ediyoruz. Depremzede vatandaşlardan da talepleri olanların evlerine aynı şekilde götüreceğiz.  Her türlü imkanımız var.  Bu bizim manevi olarak büyük bir haz aldığımız bir iş, personelimiz büyük bir maneviyatla bu işi yapıyor. Bugünden itibaren dağıtımlara başlıyoruz. Geleneklerimizi yaşatacağız Ramazan topu atacağız. Kaymakamlık izin verdiği için, davulcular için kartlar yapıldı, izinleri verildi. Görevler tespit edildi. Çok büyük sıkıntılardan geçtik. Bu ortamda Ereğli Belediyesi her konuda görevini yaptı. Pandemiden depreme kadar, hem dışarı malzeme göndermek suretiyle, hem de bölgemize gelenlere hizmet bakımından görevlerini meclis üyeleri, görevli arkadaşlarımızla yaptık.

RAMAZAN KOLİSİ HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

Ramazan Kolisi hazırlıklarımızın hepsini yaptık. Şu anda da büyük bir stoğumuz var. Planlarımızı yaptık ve ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Ramazan kolisi yardımına da bugünden itibaren başlıyoruz.

 

KAHRAMANMARAŞ’TAN TALEP GELDİ

Kahramanmaraş’tan yeni talep geldi. “Gıda kolisine büyük ihtiyaç var” dediler. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yaptığı bölgede Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç beni aradı ve acilen koliye ihtiyaç olduğunu söylediler. Kahramanmaraş’a da gıda kolisi yardımında bulunacağız. Çalışmalarımız aynen devam ediyor. AKM’deki giysilerimizin hepsini dağıtıyoruz. Ereğli halkı hem köylerden, hem şehir merkezinden inanılmaz yardımlar geldi. Ereğli halkına şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimiz de bize çok yardım etti. Çok duygulandım. Kadın, erkek, genç, yaşlı Ereğli halkı bütün gücüyle bize yardım etti. Bu birlik ve beraberliğimiz devam etsin. Ereğli Belediye Başkanı olarak gurur duydum.

İSTEYEN AŞEVİNE DESTEK OLABİLİR

Fitre yerine bize destek olmak isteyenler iş insanları ve hayırseverler hem ayni, hem de nakdi yardımda bulunabilirler. Et, pirinç, makarna, yağ gibi her türlü yardımı yapabilirler. İş insanları, yemeklerin yanına tatlı ve meyve hibesinde bulunabilirler. Dernekler, kulüpler, onlar da bize destek olmak isterlerse olabilirler. Ramazan ayının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

AdminAdmin