SPOR
Giriş Tarihi : 03-03-2020 13:31

Atatürk Ortaokulu il şampiyonu oldu

Ereğli Atatürk Ortaokulu, Okullar Arası Oryantiring İl Birinciliği müsabakalarında,takım düzeyinde bir birincilik, bir ikincilik, bir dördüncülük kazanırken ferdi sıralamada ise iki birincilik, iki ikincilik, bir üçüncülük kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Atatürk Ortaokulu il şampiyonu oldu

Ereğli Atatürk Ortaokulu, Okullar Arası Oryantiring İl Birinciliği müsabakalarında,takım düzeyinde bir birincilik, bir ikincilik, bir dördüncülük kazanırken ferdi sıralamada ise iki birincilik, iki ikincilik, bir üçüncülük kazanarak önemli bir başarıya imza attı ve Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandı.Atatürk Ortaokulu Müdürü Alparslan Gültekin, il müsabakalarında yakalanan başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: “Zonguldak'ta düzenlenen Okullar Arası Oryantiring İl Birinciliği müsabakalarında öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı.Öğrencilerimiz müsabakalarda takım olarak; Küçük Erkekler İl İkincisi, Küçük Kızlar İl Birincisi, Yıldız Kızlar İl Dördüncüsü oldu. Ferdi sıralamada ise; Zeynep Su Erel İl Birincisi, Sualp Yakup Gürbüz İl Birincisi, Esma Yener İl İkincisi, Mertcan Çimen İl İkincisi, Furkan Karaca ise İl Üçüncüsü oldu. Küçük Kızlar Takımımız ve Sualp Gürbüz Çanakkale veya Karaman'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Başarının mimarı öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bize yaşattıkları gururdan dolayı teşekkür ediyoruz.”

“ORYANTİRİNG NEDİR?”

Oryantiring, harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir spordur.Farklı arazilerde oynanan oryantiring'de bir lider ya da işaretlenmiş bir parkur bulunmuyor. Sporcular, koşarken bir yandan düşünmek, bir yanda da kaybolmadan haritadaki işaretli bölgelere ulaşmak zorundadır. Birçok ülkede yapılan bu spor, ülkemizde de federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir. “

ORYANTIRING NASIL OYNANIR?”

Oryantiring'de sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında, belirlen hedeflere, sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışır.Yarışmada, sporcular, kontrol noktalarında bulunan turuncu-beyaz bayraklara ulaştığında, bayrağın yanında bulunan zımbayı, ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar.Bazı yarışmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır.İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle oyundan çıkartılır.Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.

AdminAdmin