YEREL
Giriş Tarihi : 03-05-2021 21:13

BAKKALIN VERESİYE DEFTERİNİ SATIN ALDI..

Ereğli Gümüşhaneliler Derneği, Hayırseverler ve bakkal sahibi Orhan Öztürk’ün de katkıları ile bakkalın veresiye defterini satın aldı.

BAKKALIN VERESİYE DEFTERİNİ SATIN ALDI..

Ereğli Gümüşhaneliler Derneği, Hayırseverler ve bakkal sahibi Orhan Öztürk’ün de katkıları ile bakkalın veresiye defterini satın aldı. Mahalle borçlarının kapatılması ile ilgili açıklamada bulunan Gümüşhaneliler Dernek başkanı Davut Karakaş her derneğin böyle projelere imza atması gerektiğini söyledi. 

Ereğli  Murtaza mahallesi Karga sokakta bulunan Orhan Bakkal adlı işletmenin veresiye defteri Ereğli’ de yaşayan Gümüşhaneliler tarafından kurulan Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve dayanışma derneği tarafından satın alındı. Yaklaşık 12 bin liralık alacağın olduğu veresiye defteri Dernek yönetimi, üyeleri, hayırseverlerin ve Bakkal Orhan Öztürk’ün de katkıları ile satın alındı. 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Davut Karaca, her derneğin bir bakkalın veresiye defterini alması durumunda bakkala borcu olan vatandaşın kalmayacağını söyledi. Kendilerinin bu çalışmayı sürdüreceğini ifade eden Karaca “Bizim derneğimizin görevi ki bütün derneklerin görevi yardımlaşma ve dayanışma olarak bilinir. Bizde Osmanlı’dan gelen geleneği yaşatmak istedik. Orhan bakkalın veresiye defterini satın alarak bu mahallede yaşayan insanlara ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalıştık. Bu konuda bize destek veren bütün hemşerilerime katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Borcundan dolayı bakkalın önünden geçemeyen vatandaşlarımızın olduğunu da öğrendik. Ereğli’ de benim bildiğim 30-40 tane dernek var. Keşke bu derneklerde öncülük yapabilse. Here biri bir bakkalın borcunu kapatsa belki de Ereğli’de bakkala borcu olan kalmayacak” dedi. 

Bakkal sahibi Orhan Öztürk’de Gümüşhaneliler Derneğinin kendisine gelerek veresiye defterini satın almak istediklerini söylemesi üzerine kendisinin de verdiği katkı ile defteri Dernek başkanı Davut Karaca’ya sattığını söyledi.

AdminAdmin