YEREL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 14:09

ZONGULDAK VALİLİĞİ UYARDI: DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Zonguldak Valiliği, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

ZONGULDAK VALİLİĞİ UYARDI: DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Zonguldak Valiliği, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara dolandırıcılara karşı şu uyarılarda bulunuldu:

“Telefonla sizi arayarak veya mesaj atarak “DEPREM AFETİNDEN ETKİLENEN İNSANLARA YARDIM TOPLUYORUZ” bahanesiyle sizden para  talep eden veya yardım adı altında açılmış sahte internet linklerine tıklamanızı isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz!

Telefonla sizi arayarak “KENDİSİNİ SAVCI,POLİS,ASKER veya KAMU GÖREVLİSİ OLARAK TANITAN” ve suza adınız karıştı bahanesiyle sizden para talep eden başka hesaba para yatırmanızı isteyen, banka şifrenizi öğrenmek isteyen dolandırıcılara itibar etmeyiniz!

Arkadaşınıza ait sosyal medya hesabı  üzerinden “AZ PARA YATIRIP ÇOK PARA KAZANDIM,SEN DE YATIR SEN DE KAZAN” şeklinde mesaj atan ve sizden para talep eden, banka şifrenizi öğrenmek isteyen veya şüpheli internet linklerine tıklamanızı isteyen dolandırıcılara kanmayınız!

İnternet veya telefon üzerinden size ulaşıp “ÇEKİLİŞTEN İNDİRİMLİ ÜRÜN KAZANDINIZ” şeklinde mesaj atan ve sizden para talep eden, banka şifrenizi öğrenmek isteyen veya şüpheli internet linklerine tıklamanızı isteyen dolandırıcılara inanmayınız!”

AdminAdmin