YEREL
Giriş Tarihi : 01-12-2022 16:31

15. HAMSİ FESTİVALİ, HAMSİYİ BEKLİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek 15. Hamsi Festivali hakkında açıklamalarda bulundu. Festivalin tüm hazırlıklarının tamam olduğunu ancak hamsinin çıkmaması nedeniyle tarihi açıklayamadıklarını belirten Başkan Posbıyık, “Su Ürünleri Kooperatifi’yle de görüşüyoruz. Bizim hazırlıklarımız tamam. Hamsi Festivali’nde Karadenizli sanatçı Selçuk Balcı sahne alacak ama henüz ortada hamsi yok. Hamsi kendini gösterdiği zaman festival tarihini açıklayacağız” dedi.

15. HAMSİ FESTİVALİ, HAMSİYİ BEKLİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ekibiyle birlikte Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek bu ay içerisinde yapılacak Hamsi Festivali hakkında açıklamalarda bulundu.

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Murat Toprak ve balıkçılardan hamsinin Karadeniz’deki durumu hakkında bilgi alan Başkan Posbıyık, festival hazırlıklarının tamam olduğunu ve hamsinin durumuna göre festivalin tarihini açıklayacaklarını söyledi.

Başkan Posbıyık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Hamsi Festivali için tüm hazırlıklarımız tamam. Şuanda Su Ürünleri Kooperatifi başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle beraberiz. Buraya gelmemizin bir amacı var. Hamsinin durumunu balıkçılarımıza sormak için geldik. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Hamsi Festivali’nde Karadenizli sanatçı Selçuk Balcı ile anlaştık o sahne alacak. Ayrıca Halk TV’deki Görkemli Hatıralar programı yapımcısı Serkan Asker’i davet ettik, ekibiyle burada olup çekim yapacak. Mangalımız, ızgaramız, ekmeğimiz hazır. Helva hazır, su hazır ama bu sene palamut çok fazla olduğu için hamsileri yediği için hamsi yok piyasada. Şuanda Su Ürünleri Kooperatifi’ne gelmemizin nedeni de o. Yetkililerle konuşup acaba hangi tarihlerde hamsi gelebilir Ereğli’ye diye konuşuyoruz. Ona göre festivalin günü ve saatini hazırlamak istiyoruz. Şu anda tam şu tarihte diye kesin bir şey söyleyemiyorlar ama bir takım verileri var kendilerine göre. Onları bize anlattılar. Hamsinin kendini göstermeye başladığı an bizde Ereğli halkına ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerimize Hamsi Festivali’nin tarihini açıklamış olacağız.”

AdminAdmin