YEREL
Giriş Tarihi : 08-10-2020 13:47

BOZHANE BALIKÇI LOKANTALARI MECLİSİ GERDİ!

Ereğli Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Gününe Bozhane Balıkçı Dükkanlarının “Günübirlik Turizm alanı” statüsüne alınarak Ereğli Belediyesi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı’dan izin alınması şerhiyle ruhsat verebilmesi için gündemine alması CHP Meclis üyesi Yaşar Balcı ve Ak Parti’li Meclis üyelerinin “red” oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

BOZHANE BALIKÇI LOKANTALARI MECLİSİ GERDİ!

Haber Merkezi- Ereğli Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Gününe Bozhane Balıkçı Dükkanlarının “Günübirlik Turizm alanı” statüsüne alınarak Ereğli Belediyesi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı’dan izin alınması şerhiyle ruhsat verebilmesi için gündemine alması CHP Meclis üyesi Yaşar Balcı ve Ak Parti’li Meclis üyelerinin “red” oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

BALCI, KUMAŞ ve KORKMAZ SÖZ ALDILAR

Bozhane mevkiinde bulunan “Balıkçı Lokantaları”nın “ruhsat” problemini aşabilmeleri için alınan meclis kararının yanlış olduğu yönünde görüş bildiren CHP Meclis üyesi Yaşar Balcı ve Ak Parti Meclis üyeleri Mustafa Kumaş ve Numan Korkmaz yaptıkları konuşmalarda Balıkçı Lokantaları’nın ruhsat alabilmeleri için Tarım ve Orman Bakanlığı’dan yazı alınması gerektiğini ve bu süreçten sonra Ereğli Belediyesi’nin meclis kararı alabileceğini iddia ettiler ve oylamada “red” oyu kullanacaklarını açıkladılar.

POSBIYIK SERT ÇIKTI!

Ereğli Belediyesi Meclis üyeleri  Yaşar Balcı, Mustafa Kumaş ve Numan Korkmaz’ın konuşmaları sonrası söz alan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık  iddialara sert bir üslupla cevap verdi.

“Ereğli Bozhane Mevkisinde bulunan Balık satış dükkânlarını ve arka bölümlerinde “ağ” örebilmeleri ve çalışma imkanı sağlamaları için balıkçılarımıza yer tahsisini Ereğli Belediyesi olarak bizler gerçekleştirdik. Biz bu alandan tek kuruş kira almıyoruz. Bu alan “Su Ürünleri Kooperatifi” tarafından işletilmektedir. Bu alanın üst kısmında alt tarafta balık satış reyonu olan kişiler tarafından lokantaya dönüştürülmüş ve kısa zamanda bu alan Ereğli’nin en güzel mekanları arasında yer tutmuştur. Ereğli insanı’nın dışında Ereğli’yi ziyaret eden kişiler bu lokantalardan faydalanmaktadır.

Bozhane mevkisinde bulunan Balıkcı Lokantaları Ereğli’nin en önemli katmadeğerlerinden birisi haline gelmiştir. Gerek balıkcılar tuttukları balıkları bu lokantalara satarak, gerek insanlar bu lokantaları seçerek Bozhane Mevkisine büyük bir hareketlilik getirmişlerdir.

Ancak yıllardır çözülemeyen sorun bu lokantaların “ruhsat” alamamaları ve “içki sattıkları için sürekli şikayet konusu olmaları, şikayet üzerine polis baskınlarına maruz kalmasıdır.

Hatta geçmiş yıllarda bu alan siyaset malzemesi olarak kullanılmış, benim bölgeye kazandırdığım katmadeğer benim aleyhime dahi kullanılmıştır.

Bu konu Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu da rahatsız etmektedir  ve çözüm yolları bulmak için Ereğli Kaymakamımız’ın başkanlığı’nda , İlçe Milli Emlak ve  Mal  Müdürümüz’ün de bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda  bölgenin sorunun çözümü için “Günübirlik Turizm Alanı” ilan edilmesi durumunda bu sorunun aşılabileceği anlaşıldı. Gerekli Bakanlığı’nın izni şerhi’ni de ekleyerek konuyu meclis gündemine getirdik. Eğer Bakanlık bu kararımıza uyarsa bizler Ereğli Belediyesi Başkanı ve Meclis üyeleri olarak bu alana “Ruhsat” vereceğiz.”

“Ben Ereğli Milliyetçisiyim ve bu konuda  asla “siyaset” yapmam, sizlerin nereden emir aldığınızı biliyorum. Sizlerinde bu konuda “evet” demenizi beklerdim” sözleriyle  “Red” oyu vereceğini açıklayan  CHP Meclis üyesi  Yaşar Balcı ve Ak Parti Meclis üyelerine ser sözlerle cevap veren  Halil Posbıyık’ın konuşması sonrası yapılan oylamada “Bozhane Bölgesi’nin Günü Birlik Turizm Alanı” olarak kabul edilmesi maddesi “oyçokluğuyla” kabul edildi.

 

ŞİRİN EREĞLİ’NİN GÖRÜŞÜ

Bozhane Mevkisinde bulunan Balıkcı Lokantaları Ereğli’nin güzelliğinin gerçek yüzüdür.  Ereğli’nin katma değeridir.

 2014 seçimlerinde o dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan burada faaliyet gösteren “Balıkçı Lokantaları” sahiplerine sorununuzu çözeceğim sözü vermiş  olmasına rağmen sorun çözümsüz olarak kalmış, bu alana yapılan “polis Kontrolleri” dışında bu alan sürekli  “yıkılacak” söylemleriyle işyeri  sahipleri tedirgin edilmişlerdir.

Bu alanın sorunu siyasi bir sorun değil tüm Ereğli’de yaşayanların sorunudur. Balıkçı lokantalarında balık yemek isteyenlerin, bu lokantalara balık satan balıkçıların, Ereğli’yi ziyaret eden ve Ereğli’nin gerçek güzelliğini tüm Türkiye ve dünyaya tanıtacak kişileri “yok” edecek bir sorundur.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için yıllar sonra bir “umut” la soruna neşter vurmak, kanayan yara’yı tedavi etmek adına çalışma başlatan Ereğli Kaymakamı  İsmail Çorumluoğlu’nu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı, İlçe Emlak Müdürü ve İlçe Malmüdürünü, bu karara  “evet” oyu kullanan Ereğli Belediyesi meclis üyelerini  “Şirin Ereğli Gazetesi”  olarak destek veriyoruz.

Ereğli Belediye Meclisi’nde doğal olarak her görüşe saygı duyarız. Her partinin “siyasi” tercihlerini kabul ederiz.

Ancak Balıkçı Lokantaları’nı ruhsat alamamaları “siyasi” bir sorun değil Ereğli’nin sorunudur.

Hatta bu sorunu çözmek bugün Türkiye’de “iktidar” olan Akparti  temsilcilerine ait olmalıdır.

Hatta bu sorun Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri  Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve “ben” Ereğli Milletvekiliyim diyen Hamdi Uçar ve Ak Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un öncelikle çözmesi gereken öncelikli bir sorundur.

Ereğli Belediye Meclisi bugün Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izni “şerhi” koymak zorunda kalarak aldığı kararın uygulanabilmesi için Ak Partili yöneticilerin sürece katkı sağlamaları  doğru bir karar olur ve sürece Ereğli adına fayda sağlar.

Bugün bizler Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun “Devlet” adına  Balıkçı Lokantaları sorununu çözmek için  ilk adımını gördük ve Ereğli Belediye Meclisi’de alınan kararın sonuca ulaşması için tüm Ereğli’de yetkililerin sürece olumlu katkı sağlamalarını bekliyoruz.

AdminAdmin