SİYASET
Giriş Tarihi : 24-09-2020 21:08

BOZKURT: “BENİM DE BURADA BİR GEÇMİŞİM VAR”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyaretlerini son sürat sürdürüyor.

BOZKURT: “BENİM DE BURADA BİR GEÇMİŞİM VAR”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyaretlerini son sürat sürdürüyor. Göreve seçildiği günden bu yana ziyaret ettiği köylerde esnaf ve vatandaşlarla tek tek görüşüp, bir istekleri olup olmadığını soran Bozkurt; Ereğli’yi köyleri ve beldeleri ile birlikte daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için üstün gayret sarf edeceklerini söyledi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bugün öğleden önce ziyaret ettikleri Çayırlı Köyü’nün ardından öğleden sonra da Kandilli Beldesini ziyaret ettiler. Ziyarette, Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Kandilli Belde Başkanı Yusuf Ziya Eryiğit, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime Doğru ve Kadın Kolları Yöneticileri ile bazı Köy Muhtarları da eşlik etti.

İlk olarak Kandilli’de kurulan pazaryerini gezen İlçe Başkanı Bozkurt ve beraberindeki partililer, burada tezgâh açan esnafa ‘hayırlı işler’ temennisinde bulundular. Pazar esnafı ve alışverişe gelen vatandaşların taleplerini de dinleyen AK Parti heyeti, daha sonra Beldedeki yerleşik esnafı da ziyaret ederek kendilerinden bir talepleri olup olmadığını sordular.

Kandilli’de, İlçe Başkanı Bozkurt’a iletilen sorunların başında işsizlik, beldede bir banka şubesinin bulunmaması ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre öğrencilerin istedikleri okullara yerleşememesi şeklinde oldu. Bu yönde talepleri olan esnaf ve vatandaşları tek tek dinleyen Bozkurt, “Kandilli’yi çok iyi bilirim. TTK’dan emekli olan babam merhum Halit Bozkurt, Ereğli genelinde ‘Halit Çavuş’ olarak bilinir. Benim de burada bir geçmişim var. Bu yüzden tüm köylerimize göstereceğimiz özeni beldelerimize de göstereceğiz. Biz de ‘Ben, sen, o’ yok; ‘biz’ varız. Ben, ilettiğiniz tüm sorunlara vakıfım. İşsizlik, genel bir sorun. Tabii bunu sıradan bir sorun diyerek ortada bırakmayacağız. Bölgemize yeni iş alanları kazandırmak adına gerek geçmişte başlatılan gerekse bizlerin başlatacağı girişimlerin takipçisi olacağız. Bu sorunu en aza indirgemek için teşkilat olarak çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlatacağız. Bunun yanında, burada banka varken buranın daha canlı ve hareketli olduğunu biliyorum. Bu konuda da en azından bir kamu bankasının burada şubesinin olması yönünde girişimlerimiz olacak. Diğer yandan ilçemizde LGS sonuçlarına göre mağdur olan öğrencilerimiz olduğu doğrudur. Buradaki sıkıntı tercihsel ve sistemseldir. Ancak, açıkta kalmamaları adına istemedikleri bir okula yerleştirilen öğrencilerimiz veya velileri, haftada bir gün açılan kontenjanları takip ederek nakil talebinde bulunabilirler. Maalesef bu sene böyle bir durum söz konusu oldu. Özellikle ilçe dışındaki okullarımıza kayıtları yapılan öğrencilerimizin, zamanla ilçemiz merkezindeki okullara nakillerinin yapılacağı kanaatindeyim. Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşmelerimiz sürecek” dedi.

Bozkurt ve beraberindeki partililerin Kandilli beldesi programı, Gökçeler Mahallesi esnaf ziyareti ile sona erdi.

AdminAdmin