SİYASET
Giriş Tarihi : 11-02-2021 17:05

ÇEVİK’TEN DEMİRTAŞ’A CEVAP…

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın önceki gün yaptığı açıklamalara Kdz.Ereğli Belediyesi adına inşaat Mühendisi Mustafa Çevik ‘te düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

ÇEVİK’TEN DEMİRTAŞ’A CEVAP…

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın önceki gün yaptığı açıklamalara Kdz.Ereğli Belediyesi adına inşaat Mühendisi Mustafa Çevik ‘te düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İnşaat Mühendisi Mustafa ÇEVİK,Belediye yemekhanesinde düzenlediği basın toplantısında Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın kendisini ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın adını vererek yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ın mühendislik bilgisi olmadığını,  köprülerin ancak teknik bilgiye sahip kişilerce değerlendirilebileceğini belirten Çevik, şu açıklamaları yaptı;

“Kdz. Ereğli Belediyesi, anayasa ve kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, Ereğli halkının menfaatleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemleri yürütmekle yetkili kamu tüzel kişiliğidir.Erdemir ve Belediyemiz arasında yasa ve mevzuat hükümleri doğrultusunda, Ereğli ve Gülüç halkının hak ve menfaatlerinin korunması yönündeki çalışmalarımız, bürokrasi ve hukuk temelinde tüm engellemelere rağmen, Belediye Başkanımız Sn. Halil Posbıyık liderliğinde başarılı bir şekilde devam etmektedir.Yasal ve hukuki süreç ile ilgili tüm gelişmeler kamuoyu ve siz değerli basın mensuplarına şeffaf olarak paylaşılmaktadır.

“Can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturduğu, tamamen yanlıştır” ifadesi teknik dayanaktan yoksundur. Basın açıklamasında bahsettiği rapor incelendiğinde, Erdemir’in talebi üzerine, DAL proje inşaat Ltd.Şti. tarafından 2012 yılında hazırlandığı, İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanlığı tarafından Şubat 2015 tarihinde kontrol edildiği ve 27 Şubat 2017 tarih ve 119134 sayı ile Erdemir’e üst yazı ile gönderildiği anlaşılmaktadır. Bu tarihler arasındaki çelişki izahtan yoksundur. Ayrıca söz konusu raporun Sonuç ve Öneriler kısmında “tasam ömrü ortalama 30 yıl mertebesinde olan elastomer mesnetlerin belirli periyotlarla kontrol edilmesi ve gerekmesi ve gerekmesi halinde değiştirilmesi önerisi uygundur” denilmektedir. Şimdi tüm sorumluluğu üstlenen Sn Gökhan Demirtaş belirli periyotlarla kontrol etmiş midir? Etti ise sonuçları hakkında bilgi vermesi mümkün müdür?

“Sorumluluğu bizim elimizdedir ve tamamen yasaldır” ifadesi ispata muhtaç ve çok iddialı bir ifadedir. Gülüç Belediyesi’nin yetki sınırlarını söz konusu köprüyü kapsayacak şekilde gösterir plan paftasını ivedilikle kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir.

AdminAdmin