SİYASET
Giriş Tarihi : 14-10-2020 16:34

CHP EREĞLİ BELEDİYESİ MECLİSİ GRUP TOPLANTISINDA YAŞANANLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR…

“Bozhane Balıkçı Lokantalarının ruhsat alabilmeleri için “Günübirlik Turizm Alanı” olarak imar statüsüne geçirilmesi” için yapılan oylamada Ak Partili Meclis üyeleriyle birlikte CHP Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın da  “Red” oyu vermesinin yankıları sürerken CHP Ereğli Belediyesi Meclisi Grup Toplantısında yaşananlarda su yüzüne çıkmaya başladı!

CHP EREĞLİ BELEDİYESİ MECLİSİ GRUP TOPLANTISINDA YAŞANANLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR…

Haber Merkezi-Geçtiğimiz hafta yapılan Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme gelen “Bozhane Balıkçı Lokantalarının ruhsat alabilmeleri için “Günübirlik Turizm Alanı” olarak imar statüsüne geçirilmesi” için yapılan oylamada Ak Partili Meclis üyeleriyle birlikte CHP Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın da  “Red” oyu vermesinin yankıları sürerken CHP Ereğli Belediyesi Meclisi Grup Toplantısında yaşananlarda su yüzüne çıkmaya başladı!

Gazetemizin edindiği bilgi ve belgelere göre CHP Grup Toplantısı sonrası “oybirliğiyle”alınan kararlarda  CHP Ereğli İlçe Başkanı ve Grup Başkanı Eylem Ertuğrul ve CHP Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın “oybirliği ve oyçokluğuyla”  alınan komisyon kararlarına imza atmadıkları görülüyor!

GERÇEKLER SU YÜZÜNE ÇIKIYOR!

Geçen hafta yapılan meclis toplantısında Balıkçı Lokantalarının “Günübirlik Turizm alanı” olarak ilgili bakanlıktan izin alınarak imar planlarına geçirilmesi maddesine meclis üyesi Yaşar Balcı’nın “Red” oyu vermesi sonrasında gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Şafak Erel bilgi almak amacıyla CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’u aramış ve “Grup kararı almadık, Yaşar Balcı görevinin başında olacaktır” sözlerini sarf eden Ertuğrul’un grup toplantısında alınan kararlara imza atmaması da kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

Diğer bir deyimle Ertuğrul ve Balcı’nın grup toplantısı öncesinde konu hakkında görüştükleri ve bu madde üzerinde bilgi alışverişinde bulundukları ortaya çıkıyor.

 

ŞİRİN EREĞLİ GAZETESİNİN GÖRÜŞÜ;

 

CHP grup toplantısı sonucu oybirliği ve oyçokluğuyla alınan kararlara Grup Başkanı sıfatıyla katılan CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un hazırlanan tutanağa  imza atmaması, “şerh” koymaması, Yaşar Balcı’nın sözcülüğünü yaptığı “Su Ürünleri Kooperatifi”nin istekleri doğrultusunda hareket ederek ilgili maddeye “Red” oyu vermesi ve “bu maddeye “Şerh” koymaması parti disiplin kurulu suçumudur, bu toplantı kararlarına imza atmayarak “disiplin suçu”ndan  bu kişiler kaçmışlar mıdır, Ereğli’de yaşanan bu gelişmeler sonucu CHP Zonguldak  İl Başkanı Murat Polat bir girişimde bulunacak mıdır bilinmez!

Diğer bir iddia da Grup Yönetim Kurulu tutanaklarında imzası olmayan Ertuğrul’un bunun aksine CHP Karar defterine imza attığı, Yaşar Balcı’nın  ise bu deftere de imza atmadığı yönünde!

Ancak bir gerçek ortaya çıkmıştır ki önümüzdeki 3.5 yıl içinde CHP Grup toplantılarına başkanlık yapacak olan Eylem Ertuğrul bundan sonraki süreçte güvenirliliğini ve ciddiyetini yitirecektir.

Ertuğrul’un görevi sadece alınan kararlarda partinin ve halkın menfaatlerine göre politikaları gözetmek zorunluluğu vardır. Grup kararlarında parti içi siyaset asla yapılamaz!

Bu konuda CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un sessizliğini bozması, alınan grup kararına rağmen Balcı’nın “Red” oyu kullanmasının altında yatan gerçekleri kamuoyuna açıklaması gerekmektedir.

AdminAdmin