SİYASET
Giriş Tarihi : 22-12-2019 17:51

CHP EREĞLİ İLÇE KONGRESİ YAPILDI...

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe kongresi 22 Aralık Pazar günü Eski Bağlık Düğün Salonu’nda yapıldı.

CHP EREĞLİ İLÇE KONGRESİ YAPILDI...

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe kongresi 22 Aralık Pazar günü Eski Bağlık Düğün Salonu’nda yapıldı.

Saat 13.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve tek liste ile gidilen kongreye CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Deniz Yavuzyılmaz, CHP’li ilçe ve belde Belediye Başkanları, AK Parti, MHP, İYİ Parti, BBP, Saadet Partisi  Kdz.Ereğli İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Muhabbet Tezel’in yaptığı kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Genel Merkez tarafından yapılan atama sürecini değerlendirdi.

Ertuğrul, kısa bir çalışma süreci içerisinde önemli ve güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek, ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Ertuğrul, konuşmasında şunları ifade etti:

“Halkı yoksulluktan kurtarmak için emeğin, emekçinin yanında olmak gereklidir, mağdurun yanında olmak gereklidir. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne verebilirim demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek boyun eğmemek demektir, Cumhuriyet Halk Partili olmak demek cellâdın yüzüne tükürebilmek demektir. Unutmayın! Eğer dürüst bir hikâyeniz varsa sizi kimse satın alamaz. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek satın alınamamak demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak değişime cesaret edebilmek ve değişimi gerçekleştirebilmek demektir, devrimci olmak demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak Cumhuriyetin kurucusu demokrasinin öncüsü olmak demektir.

Yerel yönetimde yöneticilik yapmak oldukça yüksek sorumluluk ister. Zordur, yorucudur, yıpratıcıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapmak biraz daha zordur. Bizde mevcut yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte kısa bir çalışma süreci geçirdik. Beraber çalışmaktan onur duyduğum değerli yönetim kurulu arkadaşlarım; kısa dönemde çok güzel çalışmalar yaptık. Birlikte partimizi en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesini verdik. Yanlışlarımız varsa süratle düzelttik, doğrularımızı ise daha da büyültmeye çalıştık. Azim ve kararlılıkla güçlükleri aşmayı bildik. Birlikte çalışmanın, ekip olmanın güzelliklerini hissettik, bunları tattık. Bu süreç içerisindeki çalışmalarınız ve emekleriniz için her birinizi kutluyor ve şükranlarını sunuyorum. Hepiniz ne kadar değerli olduğunuzu birer kez daha kanıtlamış oldunuz. Bundan sonraki hayatınızda ve siyasi çalışmalarında ekibimle hep beraber olmayı diliyorum.

HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAKTIR…

Sevgili dostlar; bu kongre her geçen gün daha da baskıcı bir yönetim anlayışıyla ülkemizi kriz ortamında belirsizliklere sürükleyen AKP iktidarının baskı ve dayatmalarının en fazla olduğu günlerdedir. Söylemleriyle yaptıkları taban tabana zıt olan bir iktidar var. Demokrasi diyorlar, demokrasiyi askıya alıyorlar. İşlevsiz hale getirilen parlamento AKP iktidarını monte etmeye çalışıyor. AKP kadroları saraydan aldıkları talimatlarla kendileri kanun çıkartıyor, bu kanunu mecliste onaylıyor ve buna seviniyorlar. Fakat ne kadar üzücüdür ki aynı kanun saray tarafından veto ediliyor, aynı ekip bu sefer seviniyor. Muhalefete asla tahammülleri yok, tartışma kültürleri yok. Kendilerini eleştirenleri vatan haini olarak adlandırmaktan asla geri duymuyorlar.

Sevgili CHP’liler; AKP kendi mahkemelerini kuruyor, bu mahkemelere kendi yargıçlarını atıyor, kendi yargıçları görev yapıyor. Tutukluluğu infaza dönüştürüyor, aydınları hapise atıyor, aydınları hedef gösteriyor. Adeta bir korku imparatoru yaratmaya çalışıyorlar. Ama biz korkmayız, bizi korkutamazlar çünkü biz Atatürkçüyüz, biz dürüstüz, biz altı oka bağlıyız, biz bu vatana sevdalıyız, biz halktan yanayız, biz hukuktan yanayız, biz adaletten yanayız.Türkiye’de soruşturmaların, davaların  ve mahkeme kararlarının bu kadar çok tartışıldığı bir dönem yaşanmamıştır. Artık yargıya güvenmek maalesef imkânsızdır, siyaset yargıyı tamamen kuşatmış bir haldedir. Bağımsız bir yargının olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Yargıyı bağımsız ve yansız hale getirmek tekrar hukuk devletini işlevsel hale getirmek partimizin iktidar olduğunda ilk görevi olacaktır. Çünkü hukuk bir gün herkese lazım olacaktır, bunu unutmamalıyız.

HALKIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR…

Günümüzde gazeteciler tutuklu, seçilmiş milletvekilleri tutuklu, seçilmiş belediye başkanları hakkında ağır yargılamalar var. AKP iktidarı devletinin tüm kurumlarını ezmek vatandaşı yoksullaştırmak için kullanıyor. Cumhuriyetimizin tüm kazanımları pervasızca yandaşlara peşkeş çekilmek isteniyor. İktidar artık satacak bir şey bulamayınca suyumuzu, ağacımızı, yeraltı kaynaklarımızı paraya çevirip satıyor. Hatta bazı şirketlerin kazançları için halkın temiz havasını göz ardı etmesi cüretini bile gösteriyor.  Halkın sağlığını hiçe sayacak kanunlar maalesef çıkartılıyor. Devletin tüm olanaklarını kendi yandaşlarına paylaşmak üzere kullanan iktidardan kurtulmanın yolu Atatürk devrimlerine uygun, doğru ve gerçekçi sosyal politikalar ve bunları uygulayacak inançlı ve kararlı kadrolarla mümkün olacaktır.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer bu bağlamda sonuna kadar partili, idealist, çalışkan ve dürüst üyelerden oluşan yönetim kurulu hazırladık.  Şimdi onları sizlere takdim ediyorum;

Derya Fındık-Eğitimci,

Muhittin DİKMEN-Makine Mühendisi

Halil BOZKURT-Esnaf

Hüseyin ÇAKIR- Gıda Mühendisi

Yeşim ÖZÇELİK-Ev hanımı

Erdinç SARMISAK- Serbest  Meslek

Ayşegül ERDOĞAN-Ev hanımı

Koray İŞERİ-Esnaf

Faik MARANGOZ-Erdemir  emeklisi

Canberk BALCI-Avukat

Cevdet ERTÜRK-Esnaf

Birgül KALAYCI-Öğretmen

Yıldıray ARSLAN-Erdemir emeklisi

Ece KARAARSLAN-Mimar

Hikmet UZUNER-Erdemir Emeklisi

Ali KOCAMANOĞLİ-Emekli memur.

Yönetim Kurulunda görev alan her bir arkadaşımın partililiğine, çalışkanlığına, dürüstlüğüne, idealistliklerine defalarca şahit oldum ve çalışmalarına kefilim. Bundan sonra ki süreçte de partimize çok katkıları olacaklarına inanıyorum. “

ÜST KURUL İL DELEGELERİ

Armağan AÇIKGÖZ, Arzu AKÇAY,Altan AKÇAKESE, İlhan AKKAYA, Cengiz AKMAN, Gül AKŞİT, Tanju AKYÜZ, Hamit ALKAN, Hüseyin ALTAY, Nezih ANIL, Ergül ARAS, Yıldıray ARSLAN, Elif ARSLAN, Murat ATALAY, Mürşide ATEŞ, Nihat AYDIN, Mustafa AYDIN, Canberk BALCI, Hilmi BAŞKAN, Naile BİNGÖL, Dursunali BOSTAN, Mustafa BOSTANCI, Asım BOZKURT, Halil BOZKURT, Müslüm BUDAY, Burhan CANPULAT, Kazım CEBECİ, Hüseyin ÇAKIR,Namık Kemal ÇETİN, Faruk ÇİLİNGİR, Şemsettin ÇOBANOĞLU, İsmail  ÇOLAKOĞLU, Zübeyir ÇÖL, Remzi DARICI, İsmet DEMİRHAN, Güven DEMİRKIRAN, İhsan DEMİRKOL, Oktay DEMİROĞLU, Ahmet DEMİRTAŞ, Lütfi DEMİRTAŞ, Muhittin DİKMEN, Salim DURGUT, M. Tevfik ELMASAY, Mustafa ENŞİCİ, Ender ERDOĞAN, Baki ERDOĞAN, Ufuk ERDOĞAN, Recep ERGÜN, Melda ERSÖZ, E.Eylem ERTUĞRUL, Cevdet ERTÜRK, Türkan ERYİĞİT, Derya FINDIK, İsmail FOTA, Fikret FOTA, Hasan GÜVEN, Kenan GÜNDOĞDU, Harun GÜNÖNÜ, Belgin GÜRKAN, Yüksel İNCE, Barış İNGENÇ, Koray İŞERİ, Ali Osman KADAYIFÇI, Nazif KALAYCI, Nazım KARAARSLAN, Fehmi KARAARSLAN, Ece KARAARSLAN, Burak KARAARSLAN, Osman Görkem KARADENİZ, Celal KARADENİZ, Mustafa KARADENİZ, İlyas KARAKAYA, Sezai KARAMAN, Özkan KAYA, Davut KEÇECİ, İrfan KILIÇARSLAN, Çetin KIZILKUŞ, Ali KOCAMANOĞLU, Yelda KOÇAKLI, Nuriye KOYUNOĞLU, Mehmet KURT, Mustafa KÜÇÜKÖKSÜZ, Gündoğdu LAFÇI, Muhammet LİKOĞLU, Uğur LİKOĞLU, Mehmet LİKOĞLU, Faik MARANGOZ, Gülsen ONAT, Fahrettin ORAL, Recep OVALI, Aynur ÖNER, Halil ÖZBEY, Celalettin ÖZDİLMEN, Emin Semih ÖZKÖK, Sedat ÖZTÜRK, Yeşim ÖZYILMAZ, Necla PARTLAK, Müge PINAR, Halil POSBIYIK, Bülent SABAN, Tacettin SARCAN, Gül SARIBAŞ, Asuman SARIGÜL, M. Erdinç SARIMSAK, Hasan SAVAŞÇI, Bayram SEÇEN, Satılmış SEVİM, Birol SEZGİN, Emine SÖNMEZ, Hatice SULU, Hakkı ŞAHİN, Nuri ŞAHİN, Osman ŞANLIOĞLU, İlhan TETİK, M.Muhabbet TEZEL, Vural TÜRK, Nazan US, Hasan UZALDI, Ersun UZUN, Yasemin UZUNEL, Hikmet UZUNER, Birsen VİLTAN, Azime Oya VURAL, Ahmet YALÇIN, Burak Emrah YAPICI, Suat YAZICI, Eray YAZKURT, Ayşen YETKİLİ, Ahmet YILDIZ, Yaşar YILMAZ, Cevdet YILMAZ, Selime YILMAZ, Asım YİĞİT, Gülşen YURDABAKAN, Murat YÜCE.

AdminAdmin