EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-03-2021 21:15

ÇINAR: 'MAĞAZAMIZIN SEKTÖRE, BÖLGEMİZE VE EĞİTİM CAMİAMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karadeniz Ereğli Başkanı Abdülkadir Çınar, açılışını gerçekleştirdikleri Pazarlama ve Perakende Uygulama Mağazası hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

ÇINAR: 'MAĞAZAMIZIN  SEKTÖRE, BÖLGEMİZE VE EĞİTİM CAMİAMIZA  HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ'
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karadeniz Ereğli Başkanı Abdülkadir Çınar, açılışını gerçekleştirdikleri Pazarlama ve Perakende Uygulama Mağazası hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Çınar açıklamasında şunları kaydetti:

“ MÜSİAD Pazarlama ve Perakende Uygulama Mağazamızın açılışını, Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz, MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Abdurrahman Kaan, Karadeniz Ereğli Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu, protokol mensuplarımız, Milli Eğitim Camiasının değerli temsilcileri, MÜSİAD Üyelerimiz, kıymetli öğrencilerimiz ve basın mensuplarımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Programımızı katılımlarıyla onurlandıran başta Sayın Valimiz ve MÜSİAD Genel Başkanımız olmak üzere tüm misafirlerimize bu mutlu günümüzden bizleri yalnız bırakmadıkları için şükranlarımızı sunarız.

MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi olarak, misyonumuzun bir gereği olarak; bölgemizdeki iş hayatını ilgilendiren konularda her zaman çözüm arayışı içerisinde olmuş ve neticeler almış bir iş adamları derneğiyiz.

Perakende sektöründe faaliyette bulunan işletmelerimizle yaptığımız görüşmelerde, ihtiyaç duydukları en önemli hususun birçok sektöründe temel ihtiyacı olan nitelikli personel bulma sıkıntıları olduğunu ve piyasada yeterli donanıma sahip kişi bulamadıklarını gözlemledik.

Benzer sebeplerden dolayı MÜSİAD Genel Merkezimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul Üsküdar’da Türkiye’de ilk olma vasfıyla tematik liseye dönüştürülen Bağlarbaşı Pazarlama ve Perakende Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bizim çıkış noktamız oldu.

Genel Merkezimizden sonra ikinci örneğinin bölgemizde uygulama mağazası olarak açılmasını sağladık.

Öğrencilerimizin bu bölümde teoride edindikleri bilgileri, MÜSİAD desteğiyle oluşturulan, içerisinde LCW, Silverline Ev Aletleri, Turay Ev Tekstili ve 7A Yapı Market markalarının bulunduğu atölye benzeri mağazada pratik eğitimle pekiştirmelerini sağlamak, çalışma hayatına atılmadan önce sektörü yakından tanıma fırsatı bulmalarına imkan verebilmek, farklı sektörlerdeki perakende ürünlerini tanıyabilmelerini olanak sağlayabilmek adına uygulama mağazamızı hazırladık.

kariyer.net isimli platformda sadece perakende sektöründe faaliyette bulunan firmalar 10 bine yakın pazarlama ve satış konusunda çalıştıracak personel aramaktadır. Bunların yaklaşık 3500 tanesi ise direk Satış Danışmanı ilanıdır.

Bu minvalde, Uygulama Mağazamızın bugünlere gelmesinde emeği geçen başta önceki dönem Şube Başkanımız İbrahim Sezer bey, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Aksoy bey, Okul Müdürümüz İhsan Gökçe Kaya bey ve Okul Yöneticileri ile öğretmenlerimiz, uygulama mağazamızda stand oluşturan üyelerimiz Kemal Gülbay bey (Gülbay Ev Aletleri), Fevzi Turan bey (Turay Halı), Mehmet Remzi Alim bey ( 7A Yapı Market) ile sektörünün önde gelen markası LCW mağazaları Karadeniz Ereğli Müdürü Ahmet Mete Yorulmaz bey ile mağazanın öncesinde, planlanmasında, hazırlık ve kurulum aşamasında emeği ve katkısı olan tüm üyelerimize ve iş görenlerimize şükranlarımızı sunar, mağazamızın sektöre, bölgemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileriz. “

AdminAdmin