SAĞLIK
Giriş Tarihi : 08-10-2020 13:50

ÇORUMLUOĞLU: 'BU HASTALIK AYRIM YAPMIYOR!'

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilen

ÇORUMLUOĞLU: 'BU HASTALIK AYRIM YAPMIYOR!'

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilen "Sağlık İçin Hepimiz İçin" mottosu ile Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirleri denetledi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Özdemir AVM önünden başlayan denetim öncesinde gazetecilere ilçenin geldiği son durumla ilgili bilgiler verdi.

Çorumluoğlu, yaratılmak istenen “gençlerin bu hastalığı atlatır algısının yanlış olduğunun altını çizerek‘Hastalık cinsiyet ve yaş ayırt etmiyor’ diyerek tüm halkı daha dikkatli olmalarını istedi.

Kaymakam Çorumluoğlu, şunları ifade etti:

“Üstün gayret göstersekte vatandaşın desteği olmadan bu işi başarma imkanımız ne yazık ki yok. Günlük 15-20 vakamız var, maalesef bunları 10’lu rakamlara çekemedik. Bunun yanında da vefat sayımızda 20’nin üzerine çıktı. Dolayısıyla ben dün bariz bir açıklama yaptım bugünde sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. Bunu yanlış bir algı olarak “bunu atlatırız, gençlerimiz bunu atlatır” gibi bir yaklaşım var. “Gençlerimiz atlatır” yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil, gençlere de zarar verebiliyor. Her şeyden öte siz sıkıntınız olmadığı için atlatabilirsiniz ama evdeki annenize, babanıza, eşinize, kardeşinize bu hastalığı getirmeye hakkınız yok! Her şeyden önemlisi de Ereğli’de ve Türkiye’de bu olayı yaymaya hakkınız yok! Herkes gerekli tedbirleri almak zorunda, bunu üstüne basa basa söylüyorum. İşletmelerimizde bu tedbirleri almak zorunda. Çünkü bir işletmede bunun çıkması demek o işletmeden alışveriş yapan yüzlerce müşterinin de enfekte olması demek. Dolayısıyla işyerleri için de bugün yeni kararlar daha alacağız. Şunu söylemek istiyorum, işletmede maske takmayan personeli olan işletmelerle maskesiz işletmeye müşteri alan işletmelerle ilgili Hıfzıssıhha Kurulu kararını bugün alıyoruz. Yine ayakta yolcu taşıyan otobüslerin men edilmesi ile ilgili kararımızı alıyoruz. Oyun oynatan kahvehanelerimiz var, her gün 4-5 kahvehane yakalıyoruz. Bunların kapatılmasıyla ilgili Hıfzıssıhha Kurulu kararını bugün alacağız ve sizlerin aracılığıyla da esnafımıza da bunları iletirseniz de memnun oluruz. Bu topyekûn bir mücadele. Önümüz kış, bakın yarın yağmurlar başlayacak. Kışın bu hastalığı atlatmamız daha zor olacak, şuan da 4’lü 5’li rakamlara düşürmemiz gerekirken 15-20’li rakamlardayız. Her şeyden önemlisi en yakın arkadaşlarımız, tanıdığımız insanlarla vicdani anlamda da biz bunu ne yazık ki yaşıyoruz, görüyoruz artık sizler de dahil olmak üzere etrafınızda bir Covid’li hasta, vefat eden kişi, yoğun bakımda yatan bir kişi mutlaka gözükmeye başladı. Bu açıdan ben vatandaşlarımızı daha dikkatli davranmaya davet ediyorum.

Kamu personelimiz evet yoruldu ama mücadeleye devam edeceğiz. Biz bu mücadeleyi dönüşümlü olarak devam ettiriyoruz. Burada kurallara uyan ve bu mücadelede destek olan bütün vatandaşlarımıza, bu haberleri vatandaşlarımıza ulaştıran değerli basın mensuplarına ve bu çalışmayı yürüten yerel bütün memurlarına ben buradan hassaten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Hastalık cinsiyet ve yaş ayırt etmiyor’ diyerek tüm halkı daha dikkatli olmalarını isteyen Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Bu hastalıkla ilgili bilemediğimiz başka hususlar daha var, tıbbında çözemediği bazı hususlar var. Ama herkes kendini koruyacak, devlet üzerine düşeni yapacak, vatandaşta kendini koruyacak” dedi.

Bir gazetecinin karantinadaki kişi sayısıyla ilgili soruya Kaymakam Çorumluoğlu, “Şu anda yaklaşık 900 civarındaki vatandaşımız bizim kontrolümüz altında. TTK’ya dün genel bir test yaptık. Bugün de devam edecek. TTK’da da toplantı yaptık, kurumu da uyardık. Hiçbir yeri kapatmak istemiyoruz ama sağlık tedbirlerine uymayan arkadaşlarımıza ceza yazmaktan ve kapatmaktan başka çaremiz de ne yazık ki yok. Benim masamda bekleyen tek bir ceza yok. Yani kesilip benim masamın üzerinde gelipte vatandaşa göndermediğimiz, imzalamadığımız bir tane ceza yok. Hepsi onaylandık, hepsini de gönderdik”dedi.

AdminAdmin