YEREL
Giriş Tarihi : 08-04-2021 22:03

EGD BAŞKANI EREL’DEN A MEDYA’YA ZİYARET

9 Mart tarihinde gerçekleştirilen genel kurul sonrası Necati Günay’dan görevi devralan Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Şafak Erel, A Medya’yı ziyaret etti.

EGD BAŞKANI EREL’DEN A MEDYA’YA ZİYARET
9 Mart tarihinde gerçekleştirilen genel kurul sonrası Necati Günay’dan görevi devralan Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Şafak Erel, A Medya’yı ziyaret etti.

Beraberinde derneğin Mali Sekreteri İlknur Özen ve Denetim Kurulu Yedek Üyesi Elif Yapıcı ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretinde Gazeteci Yazar ve derneğin Denetim Kurulu Başkanı Altan Akçakese ile bir araya gelen Şafak Erel, dernek yönetimi olarak geride bıraktıkları sürecin bir değerlendirmesini yaptı. EGD olarak sivil toplum ve siyasetin her kesimine eşit mesafede olmaya kararlı olduklarının altını çizen Erel; “Bu düşünceden hareketle de tüm gazeteci dostlarımızı kucakladığımız gibi kentimizin yönetimi ve sosyal yaşamında katkısı olan kesimleri de kucaklamaya çalışıyoruz. Görevimizin ilk gününden bu yana büyük bir teveccüh görüyoruz.”, dedi. Son olarak da Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem’e nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Şafak Erel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç hafta boyunca ilçemizden ve Zonguldak genelinden çok değerli misafirler ağırladık. Sendikaları, sivil toplum örgütleri, siyasî partilerin temsilcileri, belediye başkanları… Bu tabloyu gerçekten özlemişiz. Basın olarak demokrasinin bir kuvveti olmakla birlikte Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti’nin birer bekçisi ve Ereğli milliyetçiliği için mücadele eden insanlar olarak kamuoyunda büyük bir beklenti yarattığımızın farkındayız. Ereğli bu yönetimden güzel işler bekliyor ve el birliği içinde ve bir ekip anlayışı ile bu güzel işleri bir bir gerçekleştireceğiz.”

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ve yöneticileri misafir etmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Gazeteci Yazar Altan Akçakese konuklarına teşekkür ederken özetle şu görüşleri sundu:

“Necati Günay ağabeyimiz ve ekibinden görevi devraldıktan sonra belirlediğiniz hedeflere ulaşmak adına başlattığınız çalışmaların bir kısmına ortak oldum. Bundan da büyük bir onur duyuyorum. Önemli olan EGD çatısı atında kişilerin başarısı değil, ilçemizin en büyük meslek örgütünün mutlak başarıya sahip olabilmesidir. Bunun için de hepimize görevler düşüyor. Sabırla çalışmalarınızın hayata geçmesini beklemek gerek. Bazı arkadaşlarımız ise, yıllardır özlemini çektikleri işlerin hemen ve bir çırpıda olmasını istiyorlar. Elbette bunda haklılar. Ancak sizlerin ve bizlerin zamana ihtiyacımız var. Hedeflere emin ve sağlam adımlarla yürümek gerekiyor. En önemli beklenti ise dernek üyeliklerinin gözden geçirilmesi. Tüzüğümüze göre derneğe yeni üyelerin kabul edilmesi ve dernek üyesi vasfı taşımayanların da dernek üyeliklerinin düşürülmesi yönetim kurulunun kararı ile netleşecek bir konudur. Bu konuda da yönetimimizin en doğru kararları vereceği noktasında bizim hiçbir endişemiz yoktur. Kimsenin de endişe duymaması temennimizdir.”

AdminAdmin