YEREL
Giriş Tarihi : 03-04-2020 19:40

ERDEMİR'DE SOSYAL MESAFE KORUNACAK...

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir), işçi sağlığı ve güvenliği açısından yeni düzenlemelere gidileceği bildirildi.

ERDEMİR'DE SOSYAL MESAFE KORUNACAK...

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir), işçi sağlığı ve güvenliği açısından yeni düzenlemelere gidileceği bildirildi.
Şirkette yetkili Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan, Ülkemizde ve bölgemizde de her geçen gün artış gösteren Coronavirüs salgınına önlem amacıyla, Erdemir yetkilileri ile bir süredir görüşme halinde olduklarını söyledi.
Yaptıkları görüşmelerde, işçi sağlığı ve güvenliğini ön planda tuttuklarını anlatan Ercan, özetle şunları kaydetti:
SOSYAL MESAFENİN KORUNMASI
“Bu kapsamda; öncelikle çalışanların söz konusu salgından daha fazla korunabilmeleri için, başta yemekhanelerde yeni düzenlemelere gidildi. Bunlar arasında, özellikle yemekhanelerdeki masa düzenlerinde mesafeler daha da açılırken, su gibi temel gıda maddelerin kullanımı da bireyselleştirildi. İşçi servislerine yeni düzenleme getirildi. Şirketteki çalışma düzenine göre belirli iş yerlerindeki vardiyalı çalışma sistemi yeniden düzenlendi, bazı yerlerde 2 vardiya ve 3 gün tatil düzenine geçildi. Bu gibi uygulamalarda, çalışma saati 45 saatin altına düşülse dahi işçi ücretlerinde kesintiye gidilmeyecek, bunun üzerindeki mesailerinin ek ücretleri de ödenecek. Şirketin çalışma düzenini de aksatmayacak şekilde alınan kararların uygulanmasına ise 6 Nisan Pazartesi gününden itibaren başlanacak. Ülkemizdeki Coronavirüs Vakasından normale dönülmesinin ardından, şeniden Toplu İş Sözleşmesi dönemine geçilecek.”

AdminAdmin