GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-12-2019 14:27

EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE POSBIYIK RÜZGÂRI ESTİ!

Ereğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı 2. Oturumuna Başkan Halil Posbıyık’ın gündem dışı konuşmaları damga vurdu.

EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE POSBIYIK RÜZGÂRI ESTİ!

Ereğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı 2. Oturumuna Başkan Halil Posbıyık’ın gündem dışı konuşmaları damga vurdu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Aralık ayı Meclisi’nin 1. Gününde yaptığı gündem dışı konuşmayı OYAK  Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in Ereğli’de yaptığı geniş kapsamlı toplantıya ayırmış, kendilerinin toplantıya davet edilmemesinin Ereğli halkını yok saymak olduğunu, kendisinin Ereğli halkını temsil ettiğini belirterek” Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor” platformunun çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini söylemişti.

Aralık ayı meclisinin yapılan 2. Oturumunda da gündem dışı konuşmalarına devam eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık birçok konuya açıklık getirdi.

AKPARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HAMDİ UÇAR’A CEVAP

Bir süre önce Zonguldak’ta bir TV kanalında programa katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın kendisine sorulan “Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın AK Parti’ye geçebileceği yönünde ne düşünüyorsunuz” sözlerine “üstüne para verseler biz bu partiye almayız” şeklinde cevap vermişti!

Konu hakkında görüşlerini sunan Halil Posbıyık konuşmasında “Hamdi Uçar sürekli paradan bahsediyor. Kim AK Parti’ye geçiyormuş? Kendileri bir ortam hazırlıyorlar, kendileri konuşuyorlar. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bu bana babamdan miras. Bu gerçeği de kimse değiştiremez. Hamdi Uçar Ereğli’ye ne vermiş? Ereğli’nin önünü kapatan kişiler bunlar. Benim OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in toplantısına katılmamam için uğraşan ve başaran kişi Hamdi Uçar’dır” şeklinde konuştu!

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRTAŞ’A CEVAP!

Geçtiğimiz günlerde Bölücek mevkisinde “Cüruf ayrımı” yapan ve çevreye hava kirliliği ye gürültü kirliliği yayan bir işletmeyi mühürlediklerini açıklayan Posbıyık konuşmasında “Bu işletmenin tüm kirliliği Gülüç’e doğru akıyor. Gülüç’ten sürekli insanlardan şikayet alıyorum. Gökhan Demirtaş hiçbir yetkisi olmadığı halde Zonguldak Çevre Müdürlüğü’nün bu tesis hakkında yazdığı yazıya “bu tesisin çalışmasının Gülüç adına hiçbir sakıncası bulunmamaktadır” şeklinde cevaben yazı yazmış. Demirtaş’ın sözde Ereğli Belediyesi’ne 7 milyon TL. su borcu varmış. Erdemir plajını bize verin çalıştıralım borcumuzu ödeyelim şeklinde yüksek makamlara sürekli baskı yapıyor. Bize böyle bir borcu yok. Bize 550 bin Tl civarında borcu var, biz bu borç için kendisini sıkıştırmadık, isterse taksitler halinde öder. Ancak kendisi Erdemir plajının bize verilmemesi için her yolu denedi. Valilik ve Kaymakamlık tesisin bize verilmesini istiyor. Gülüç Ereğli’nin birçok mahallesinden daha küçük bir yer. Biz Erdemir Plajının tamamını Ereğli Belediyesi Plaj Tesisleriyle birleştirerek Ereğli halkının hizmetine “bedava” olarak sunacağız. Madem Gülüç Belediyesi bize sürekli engel olmaya çalışıyor bizde 2012 yılında açtığımız “Gülüç Belediyesi Ereğli Belediyesi’ne katılmalıdır” şeklinde açtığımız davayı 2018 yılında Danıştay kararıyla kazanmış bulunmaktayız. Bu süreci başlatıyoruz. Bakalım mahkeme kararı ne şekilde sonuçlanacak” dedi.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ DEMİRTAŞ VE YAVUZYILMAZ’A CEVAP!

Geçtiğimiz gün OYAK Genel Müdürü tarafından düzenlenen toplantıya davet üzerine katılan CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’a da seslenen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli’ye geliyorlar Ereğli Belediyesini, CHP İlçe Başkanı’nı ziyaret bile etmiyorlar. Ereğli’nin ne sorunları var bilmezler Ereğli Belediye Başkanı toplantıda yok, CHP Ereğli İlçe Başkanı toplantıda yok merak edip sormazlar. Ünal Demirtaş gider Ankara’ya sürekli bizi kötüler, Kılıçdaroğlu’na gider beni şikayet eder. Benim her şeyden haberim var” şeklinde açıklamalarda bulundu.

SON SÖZLER EREĞLİ BASININA!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşmasında “görüyorum ki etrafımızda bir “havuz medya” sı kuruluyor. İçinizde dedikodu üretmeden sadece işini yapmaya çalışan kişilerde var. Sürekli “yalan” haber sunanlarda var. Türkiye’de bedava cenaze hizmetlerini başlatan kefeninden yemeğine kadar hizmet sunan kişi olarak sadece dedikodu üzerine haber yapan ve bu haberi “gerçekmiş” gibi kendi sitelerine taşıyan kişilere karşı “hukuk” mücadelesine başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ereğli Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı başkan Halil Posbıyık’ın gündem dışı konuşmalarının ardından gündemdeki maddelerin oylanmasıyla son buldu.

Ereğli Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı 2 Ocak 2020 Perşembe günü AKM’de gerçekleştirilecek.

AdminAdmin