SİYASET
Giriş Tarihi : 27-10-2019 13:49

EREĞLİ CHP'DE ERTUĞRUL DÖNEMİ BAŞLADI

Ereğli'de CHP Genel Merkezi tarafından yapılan atama sonucunda ilçe başkanlığına getirilen Dr. Eylem Ertuğrul, görevi geçici başkan İsmail Fota'dan düzenlenen törenle devraldı.

EREĞLİ CHP'DE ERTUĞRUL DÖNEMİ BAŞLADI

Ereğli'de CHP Genel Merkezi tarafından yapılan atama sonucunda  ilçe başkanlığına getirilen Dr. Eylem Ertuğrul, görevi geçici başkan İsmail Fota'dan düzenlenen törenle devraldı. İlçe Başkanı olan Dr.Eylem Ertuğrul, "Kolay bir süreç değil, seçim süreçleri her zaman sıkıntılı olmuştur; partimizde biraz daha bu sıkıntılar demokratik bir ortam olması nedeniyle sıkıntılı geçmektedir. Fakat, hepimizde bu Cumhuriyet sevdası, Atatürk sevdası olduktan sonra her türlü zorluğu hep beraber aşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

CHP Genel Merkezi tarafından Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı görevine atanan Dr. Eylem Ertuğrul'un görevi devralması nedeniyle  parti binasında tören düzenlendi. CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve partinin eski ve yeni yöneticileri ile kalabalık bir partili topluluğunun katılımıyla düzenlenen törende, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş'ın ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın bulunmadığı dikkatlerden kaçmadı.

 İl Başkanı Hakkı Güney, devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında,  CHP'de kongre süreci ile ilgili bilgi verirken, İsmail Fota'nın uzun zamandır CHP'de siyaset yaptığını söyleyerek kendisine teşekkür etti. 22 Temmuz'da MYK kararıyla İsmail Fota'ya İlçe Başkanlığı görevinin verildiğini belirten  Güney, "Akabinde 30 günlük süreçte partiyi kongreye götürecekti. 20 Ağustos'ta alınan bir kararla kongre iptal oldu. Bu süreçte bölge toplantılarının yapılması anlamında, Karadeniz Ereğli'de yönetimin belirlenmesi biraz geç kaldı. Belirli isimler söylendi. Herkes bir şey söyledi. İsmail Fota'nın görevi 30 günlük bir görevdi ama o otuz günlük görevi aşıp, görevi yeni gelecek yönetime teslim etti. Merkez Yönetim Kurulu kararı, Eylem Ertuğrul'un CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanlığına getirilmesidir,  kendisine başarılar diliyorum. Eylem kardeşimle İl Başkanlığında birlikte mücadele ettik. Örnek teşkil eden bir kardeşim. Eylem Ertuğrul kardeşimin Karadeniz  Ereğli'ye büyük katkılar vereceğini adım gibi eminim.  Çıktığı bu  yolda kendisine başarılar diliyorum"

 "YENİ GÖREVE GELEN  YÖNETİMİN İŞİ DE ZOR..."

Görevi teslim eden İsmail Fota’da 21 Temmuz akşamı 16.30'da görevin kendisine tevdi edildiğini belirterek, "Zorlukları ekibimizle birlikte  aştık, partiyi bu duruma getirdik. Bundan sonraki yönetimin işi de kolay değil ama olsun, gelen yönetimin önünü açtık. Ankara MYK Eylem Ertuğrul arkadaşımıza bu görevi vermiştir. Ben ve arkadaşlarım yeni yönetimin yanında olacağız. Hep beraber partiyi büyütmeceğiz.”

 Fota, konuşmasının ardından atanma emrini içeren dosyayı göreve atanan yeni başkan Eylem Ertuğrul'a teslim etti.

ERTUĞRUL: EN ÖNEMLİ YOL GÖSTERİCİMİZ; “DÜRÜSTLÜK, ŞEFFAFLIK, ADALET...”

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı görevini teslim alan Dr. Eylem Ertuğrul, daha önce il ve ilçe yönetim kurullarında görev yaptığını, her türlü seçimde sahada olduğunu vurguladı. Ertuğrul konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

" Bizim görevimiz olağan kongre sürecine partiyi demokratik bir ortamda, adaletli bir ortamda götürmek. Ben de geleneksel bir yönetim kurulu listesi hazırlamak yerine daha çok bu süreçte bana yardımcı olacak olan tecrübeli, hepsi birbirinden değerli, çalışmaktan onur duyacağım isimlerle bir yönetim kurulu listesi oluşturdum. Hepimiz Cumhuriyete, Atatürk'e aşık insanlarız. Hepimiz de en büyük sevda bu ülkenin sevdası. Bu yolda yürümeye çalışıyoruz. Bu yolda da tabii ki Ulu Önder Atatürk'ün devrimlerinin aydınlattığı yönde yürümek zorundayız. Bu yoldan asla ayrılmayacağız. Bu süreci çok düzenli bir şekilde sonlandıracağız, partimizi kongre sürecine taşıyacağız. Bu yolda yürürken dürüstlük, şeffaflık, adalet bizim en önemli yol göstericimiz olacak. Bunlardan asla ödün vermeyeceğiz, hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz. Kolay bir süreç değil, seçim süreçleri her zaman sıkıntılı olmuştur; partimizde biraz daha bu sıkıntılar demokratik bir ortam olması nedeniyle sıkıntılı geçmekte. Fakat, hepimizde bu Cumhuriyet sevdası, Atatürk sevdası olduktan sonra her türlü zorluğu hep beraber aşacağımızı düşünüyorum.

" BASIN MENSUPLARININ SORULARI... “

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Binasında düzenlenen  basın toplantısının ardından basın mensuplarının soruları da yanıtlandı.

CHP İlçe Başkanı   Ertuğrul, bir soru üzerine, İsmail Fota'nın görevinin 30 günlük olduğunu, ancak bu sürenin geçmesinden sonra normal bir yönetim atanmasının tüzük gereği " Bizim görevimiz partimizi olağan kongre sürecine hazırlamak ve ilçe kongremizi gerçekleştirmek. O zamana kadar görevimiz başındayız" dedi. Ertuğrul, "Sizin başkanlığınız belli birinin karşısında bir hazırlık mıdır ve siz kongrede aday olacak mısınız?" sorusuna ise "CHP her isimden, herkesten çok daha büyüktür. İsimlerle ilgili bu partide karar alınmaz. Genel merkez bana görev verdi, bu görev partimizi kongreye düzgün şekilde hazırlamak, adaylık için şu anda açıklama yapmayacağım" cevabını verdi.

CHP İlçe Başkanı, Yönetim Kurulunu hangi kriterlere göre hazırladığının sorulması üzerine ise, "Ben kısa sürede partiyi kongreye hazırlamak zorundayım. O yüzden tanıdığım, bildiğim, partiye emek vermiş insanlara görev verdim. Partimizin bayan ve genç kriterlerini de göz önünde tuttum" cevabını verdi.

 GÜNEY: "GENEL MERKEZİN TAKDİRİ..."

CHP İlçe Başkanı Hakkı Güney, "İsmail Fota ile devam mümkün müydü?" sorusuna "Burada tercih hakkı Genel Merkezimizdir. İsmail Fota değerli bir ağabeyimizdir, buraya büyük katkılar verdi. Burada kesinlikle yanlış algılama olmasın, genel merkezin verdiği bir karar vardır. Bunun içinde beş aday vardır. Bu adaylardan dördü görevi kabul etmiştir. Genel merkezin araştırmalarından sonra bir süreç devam edecekti, bu süreçte Eylem kardeşimizin kongreye partiyi götürmesi genel merkezin takdiri oldu" karşılığını verdi.

AdminAdmin