YEREL
Giriş Tarihi : 04-12-2020 17:11

ERTUĞRUL'DAN DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

ERTUĞRUL'DAN DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ertuğrul mesajında şunları ifade etti;

‘Maden yasasının yeniden düzenlenmesine, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında yapılan iyileştirmelere rağmen maden işçileri hâla güvenlik yoksunluğu ve tedbirsizlikten dolayı ölmeye devam ediyor. Yapılan uygulamaların ve denetimlerin çok yetersiz olması, gerekli iş ve çevre güvenliğinin oluşturulmaması, iş cinayetlerine davetiye çıkarmaya devam ediyor.

İnsan hayatını, işçi sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarını hiçe sayan, sadece kâr odaklı üretim anlayışı devam ettikçe, yasaların uygulama ve denetim süreçlerinde yaşanan aksaklıklar giderilmediği sürece, ölümler son bulmayacaktır.

Madencilik alanının iç hukuku açısından diğer işyerlerinden farklı olarak özel bir disipline ihtiyacı vardır.

Maden sektörü ile ilgili oluşturulan mevzuatın, işçiler ve işverenler açısından, etraflıca düşünülmeden, gerekli akademik çalışmaları yapmadan, piyasa kuralları göz önüne alınmadan, işçi ve işverenin görüşlerine dikkat edilmeden hayata geçirilmesi mümkün olmamalıdır. Maden yasası tekrar gözden geçirilmelidir. Zamanında ve sürekli denetim mutlaka sağlanmalı, caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Herşeye çare bulanlar, patronların her dediğini yapanlar, işçinin de çaresini üretsinler !

Yer altı, yer üstü kömür, bor, demir, krom, petrol, altın, gümüş v.s her türlü maden işçi ve emekçilerinin adaletli şekilde haklarını alabildiğini görebilmek ümidiyle..

Tüm maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. ‘

AdminAdmin