SİYASET
Giriş Tarihi : 22-07-2020 15:07

ERTUĞRUL'DAN KURULTAY AÇIKLAMASI...

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL, önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37.Kurultayı ile ilgili açıklamada bulundu.

ERTUĞRUL'DAN KURULTAY AÇIKLAMASI...

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL, önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37.Kurultayı ile ilgili açıklamada bulundu.

ERTUĞRUL, 37. Kurultayın sadece CHP için değil, ülke için de büyük öneme haiz olduğunu belirterek, Cumhuriyet Halk Partisinin halkın umudu, güvencesi ve rehberi olduğunu söyledi.

ERTUĞRUL, açıklamasında şunları söyledi:

 “Türk siyasetinin köklü çınarı Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Kurultayı’nı önümüzdeki hafta sonu gerçekleştireceğiz.

Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıkla mücadele kapsamında, ülkemizde de hayatın seyrin değişmiş; takvime bakıldığında ilkbaharda yapılması gereken kurultayımız bir süreliğine ertelenmişti. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde, partimizin Zonguldak’taki ilçe örgütleri olarak olağan genel kurullarımızı yapıp il yönetimimizi de seçtikten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi için demokrasi bayramı niteliğinde gerçekleşen kurultayımıza hazır hale gelmiştik.

Kurultay takviminin açıklandığı günden bu yana tek temennimiz, bu sürecin öncelikle ülkemiz, sonra partimiz ve örgütlerimiz için hayırlara vesile olmasıydı. Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan yeni kadroların oluşturulması; bu kadrolarla önümüzdeki yıllara daha güvenle bakmamızı sağlayacak bir oluşumun gerçekleşmesi adına da hepimiz sorumluluk yüklendik.

Saygıdeğer Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde görev yapan mevcut genel merkez yöneticilerimiz ve parti meclisi üyelerimiz ile merkez yürütme kurulumuza da ortaya koydukları özveri ve yaptıkları çalışmalar için şahsım ve parti örgütüm adına teşekkür etmeyi vazife biliyorum. Önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek 37. Kurultay ile görev alacak tüm yöneticilerimize de şimdiden üstün başarılar diliyorum.

37. Kurultay’ımız, hiç kuşku yok ki, sadece partimiz için değil ülkemiz için de büyük öneme haizdir. Her alanda büyük bir sıkışmışlık içinde olan; ekonomide, dış politikada, eğitimde, tarımda, adalet ve yargıda çok büyük sıkıntılar yaşayan ülkemizde, kurucusu ve daimi lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çizgide bir asra yakın zamandır dimdik yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi halkımızın umudu, güvencesi ve rehberidir. Ülkemizde yaşanan sıkıntıları çözmeye; 18 yıldır yaşananlarla ve yapılanlarla karşımıza getirilen kiri, pası ve çürümüşlükleri ortadan kaldırmaya talip olduğumuzu, dün olduğu gibi bugün de haykırıyoruz.

CHP olarak tarihî sorumluluğumuz bellidir: Ülkemiz ne zaman dara düşmüşse milletimizle beraber ülkemizi içine düştüğü karanlıklardan aydınlığa çıkarmak bizim temel ülkümüzdür.

Ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak; onu hak ettiği refah seviyesine yükseltecek olan irade Cumhuriyet Halk Partisi’nde vardır.

Bu inançla gerçekleştireceğimiz 37. Kurultay’ımızın tek parolası da “iktidar”dır. Hedefimiz, yapılacak ilk genel seçimlerden sonra bu güzel ülkeyi saray rejiminden ve tek adamlık sultasından kurtarmaktır. Ülkemize, daha da güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi getirmek bir başka temel hedefimizdir. Liyakat sahibi; milletine sadık Cumhuriyet Halk Partisi kadroları, bu hedef için hazırdır.

Kurultay’ımızı, Covid-19 salgını nedeniyle, olağanüstü koşullarda yapacağız. Delegelerimizin ve konuklarımızın sağlığından da partimizin iradesinin en demokratik biçimde oluşmasından da taviz vermeyeceğiz. Bu amaçla her türlü tedbir alınmıştır.

37. Olağan Kurultay’ımızın milletimize, partimize, demokrasimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Hafta sonu kazanan milletimiz ve CHP olacaktır.”

AdminAdmin