SİYASET
Giriş Tarihi : 14-01-2021 15:02

ERTUĞRUL:'KINIYORUM'

Ereğli'nde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, “Bu şehirde hiç kimsenin, kimseyi ‘yok’ saymaya hakkı yok. Gerçekten çok üzücü bir durum. Bu toplantıya davet edilmemiş olmayı kınıyorum” dedi.

ERTUĞRUL:'KINIYORUM'

Ereğli'nde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, “Bu şehirde hiç kimsenin, kimseyi ‘yok’ saymaya hakkı yok. Gerçekten çok üzücü bir durum. Bu toplantıya davet edilmemiş olaylı kınıyorum” dedi.
Ertuğrul, parti binasında CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, dün, ilçedeki batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’nda (BKDTO) düzenlenen toplantıya partilerinin davet edilmediğini söyledi.
İlçede yaşayan her vatandaşın Ereğli’de Üniversite Kampusu kurulmasında ‘hemfikir olduğunu’ ve ‘kenetlendiğini’ hatırlatan Ertuğrul, şöyle konuştu:
Toplantıyı medyadan öğrendik! - “İlçedeki Deniz Ticaret Odası’nda, Sayın Valimizin Kaymakamın, Sayın Belediye Başkanımızın, BKDTO başkanımızın, AK Parti Milletvekilleri ile birlikte AK Parti İl Başkanı İlçe Başkanı ve bazı ilçe yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiş. Biz, bu toplantıyı medyadan öğrendik. Bu toplantıda Ereğli’nin tersane sorunları ile ilgili yapılabilecekler, çözüm önerileri gerçekleştirilmiş ve çözüm yolları aranmış. Nasıl ki Ereğli ilçenin önemli bir meselesiyse, tersane konusu da en az o kadar önemli bir meselesidir. 
CHP, İYİ Parti MHP yok!- İlçe aklını son derece yakından ilgilendiren bir toplantı yapıyorsunuz, bu toplantıya sadece AK Parti milletvekillerini il başkanını; ilçe başkanını ve ilçe yöneticilerini davet ediyorsunuz. Bu toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, MHP yok. Yani Meclis’te grubu olan diğer partileri çağırmıyorsunuz. Daha önce benzer bir şekilde Ereğli demir ve çelik Fabrikaları (Erdemir) bir toplantı yapmıştı. O toplantıda da Ereğli-Erdemir ilişkileri masaya yatırıldı. Bu toplantıya bütün siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri davet edildi ancak, milletvekilleri davet edildi fakat Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Sayın Kaymakamımız davet edilmedi. Ben de, bütün şehri ilgilendiren bu toplantıya; Ereğli’nin ‘Şehremini’ olan Sayın Belediye başkanı ve değerli mülki amiri olan Sayın Kaymakamımızın davet edilmediği bir toplantının yeterli verimlilikte geçmeyeceğini düşündüğüm için bu toplantıya katılmayı reddettim. Beklerdim ki dünkü yapılan toplantıda bizim gösterdiğimiz bu hassasiyeti gerekli merciler de göstersin. 
Amacınız nedir? - Çok üzücü bir durum, hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Ereğli ile ilgili bir kararın alınacağı bu toplantıya bizi nasıl çağırmazsınız? Amacınız nedir? Bizi çağırmadan nasıl bir karar alabilirsiniz? CHP, geçen genel seçimde ilçe genelinde yüzde 39, yerel seçimde de yüzle 50’in üzerinde oy almıştır. Yani Ereğli halkı şehri yönetebilmesi için CHP’ye yüzde 52’nin üzerinde oy vermiştir. Siz, şehir için kararlar alınacak bu kadar önemli bir toplantıya CHP İlçe Başkanını davet etmiyorsunuz! Beni geçtim, Milletvekillerimizi davet etmiyorsunuz. Bu nasıl bir ayrımcılıktır? Bu nasıl bir yöneticilik anlayışıdır, anlamak mümkün değil. 
Hiçbir şey kazanamazsınız! - Bu karar mekanizmalarından bizi dışlama şansınız yok. Bu, toplumu maalesef tekrar bölünmeye itiyor. Bu şekilde, bu şehir hiçbir şey kazanamaz. Nasıl ki üniversite kampusu konusunda hiçbir siyasi ayrım gözetmeden hep birlikte olduysak, bu birlikteliği tersane konusunda da, Erdemir ile olan ilişkiler konusunda da aynı şekilde sürdürmek zorundayız. Bu şehirde hiç kimsenin, kimseyi ‘yok’ saymaya hakkı yok. Gerçekten çok üzücü bir durum. Bu toplantıya davet edilmemiş olmayı kınıyorum. Bizi kimsenin yok sayamayacağını da önümüzdeki ilk seçimde göreceğiz.”
Biz davet ettik ama" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Ereğli’deki Tarihi Alemdar Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” verilmesi için milletvekilleri olarak elimizden geleni yaptık. Klasik slogan olacak ama şimdi top, (TBMM) Başkanı) Şentop’ta” dedi.
CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Yavuzyılmaz, partilerinin ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında, ülkede ve Karadeniz Ereğli’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler.
Demirtaş, Düzce ile yaptığı kıyaslamaya göre Zonguldak’ın ekonomik ve nüfus olarak gerilediğinden bahsetti.
Alaplı faydalanabilir - İktidarın uyguladığı “İlçe bazlı Yatarım Teşvik Modeli”nden Zonguldak ilçelerinden Gökçebey ile Kilimli’nin faydalandığını hatırlatan Demirtaş, “Ereğli iles, ilçede kurulu Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları dolayısıyla bu teşvikten yararlanma şansı yok. Ancak, Alaplı ilçemizin böyle bir şansı olabilir. Alaplı'nın yatırım teşvikinin yükseltilmesi gerekir. Ereğli ve Alaplı ayrılmaz bir bütündür. Alaplı'da yatırım teşvikinin arttırılması Ereğli'ye de faydası olacaktır” diye konuştu.
İşçi açığı giderilmeli - Demirtaş, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) işçi açıkları olduğunu hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“14 bin 500 norm kadrosu olması gerekirken  kurumda7 bin 250 civarında işçi sayısı var. Buna karşılık 5 bin 200'e yakın üretim işçisi açığı var. Şubat ayında da emekliliklerin olacağı düşünüldüğünde, işçi sayısı azalmaya devam edecek. Bu anlamda TTK'daki işçi açıklarının derhal giderilmesi gerektiğini bir kez daha tekrarlıyoruz. İşçi almadan üretimi ve istihdamı arttırmanız mümkün değil.”
İlçenin Kaymakamlık binası yok! – Milletvekili Demirtaş, Ereğli’de kamu yatırımlarının oldukça ağır ilerlediğini ileri sürerken, şöyle dedi:
“Karadeniz Ereğli'de, ir kamu binasının yapımı, fikrin ortaya çıkması, tartışılması, projelendirilmesi, onu hayata geçirmek, ihale etmek; bitirilmesi çok zaman alıyor. PTT binası 7 yıllık süreçte tamamlandı. Belediye binamız yıkıldı, geçici bir süre öbür tarafa gidildi, orası öyle kaldı. Belediyeye yakışır bir şeyi yok. Kaymakamlık binamız yıkıldı, geçici olarak bir hizmet binasında. Emniyet Müdürlüğümüz yıkıldı, yine bir şey yok ortada. Kamu binaları ve kamu hizmetleri ile ilgili gerçekten diğer il ve ilçelere baktığımızda Ereğli bu hizmetlere çok uzun zaman sonra erişebiliyor. Burada bir yanlışlık var ve bunu derhal düzeltmemiz lazım. Şu devirde Kaymakamlık binası olmayan başka bir ilçe yoktur. Eğer kendileri çözemiyorlarsa biz aynı Alemdar Gemisinde olduğu gibi birlikte onlarla hareket ederek ilgili bakanlıklarla görüşmeye hazır. Biran önce bu kamu binalarının tamamlanması gerekir.”
Çevre Yolu kaçılılmazdır - Ereğli’de, Çevre Yolu yapımının kaçınılmaz olduğuna da değinen Demirtaş, şu şekilde konuştu:
“Birçok il ve ilçede gördüğünüz gibi çevre yolları tamamlanmış. Ereğli-Zonguldak yolu 46 yıl sürmüş. Çevre yolu ile ilgili proje onaylanmış ama şuanda bir hareket yok. Verdiğimiz soru önergesine Ulaştırma Bakanı, ‘Ereğli çevre yolu 16,5 kilometrelik projesi onaylıdır. Önümüzdeki yıllarda ihale edilmesi planlanmaktadır’ diyor. Bu yanıt, ‘Şuanda gündemimizde böyle bir konu yok’ demektir. Hizmet fakiriyiz. Ereğli çevre yolunun tamamlanması lazım. Kazalar oluyor, nedeni trafik yoğunluğundan oluyor. Belediye Başkanımız açıklamasında, Kırmacı (Kemer) Mahallesi mevkisinden Ereğli Devlet Hastanesine ulaşan çevre yolundan bahsetti. Bu doğru bir yaklaşımdır. O yol ile ilgili de gerekirse merkezi hükümetin destek olması gerekir. Şehir içindeki trafiğin rahatlaması için. Ereğli'yi daha yaşanabilir, güzel bir kent haline getirmeliyiz.”
Ereğli’nin yolları da bitmiyor - Ereğli-Devrek yolunun yapılmasında da aksaklıklar yaşandığına dikkat çeken CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yapım sürecinden detaylar verdiği konuşmasını, şöyle sürdürdü: 
“Bu yoldaki çalışmalar yeterli hızla gitmiyor. Başka yerlerdeki yollar biran önce bitiyor, Ereğli'nin yolları da bitmiyor. Kaymakamımız gidiyor selfi çektiriyor ama sonuç yok. 2020 yılı ile ilgili ne kadar ödenek ayırdınız diye soru önergesi vermiştim, Ulaştırma Bakanı 2020 yılı için 3 milyon lira ödenek ayırmıştır, çok düşük bir rakam. İdaremizde 2020 çalışmaları için 12 milyon ek ödenek ile birlikte 15 milyon harcama yapılması hedeflenmektedir diyor. Yapıldı mı yapılmadı mı bilmiyoruz. Geciken bir kamu hizmeti. Ereğli'ye gelmeyen bir hizmet var. Ereğli-Devrek yolunun açılması Saltukova havalimanına bağlayacak. Bu bölge insanı İstanbul yerine Saltukova havalimanından Türkiye ve dünyaya bağlanacaklar.
Hala Tersaneleri konuşuyoruz - Tersaneler ile ilgili de 2009'da kriz ortaya çıktı. İşçilerimiz işsiz kaldı, eylemler yapıldı. Geldik sene 2021'e. 12 yıl geçmiş halen daha tersaneleri konuşuyoruz. İlerleme yok. Valilerimiz geliyor, 6-7 vali değişmiştir, geliyor burada bir fotoğraf veriyorlar, geziliyor, İrfan Bey ziyaret ediliyor. O dönemin AK Parti Milletvekilleri geliyor, dolaşıyor, 'tersaneleri çözeceğiz, üretimi arttıracağız, şunu yapacağız bunu yapacağız' sonuç elde var sıfır. Dünkü tersaneler ile ilgili fotoğraf da göz boyamaktan başka birşey değil. Sonuç çıkacağını sanmıyorum. Türkiye'de bir iktidar değişimine ihtiyaç var, bu iktidar tıkanmış durumda, metal yorgunluğunu da geçmiş durumda."
TOP ŞENTOP’TA!
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise ağırlıklı olarak ülke gündemindeki ekonomik gelişmelerden bahsettiği konuşmasında 40 tam günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde yap- işlet-devret yöntemi ile yapılan köprü, tünellerden az sayıda araç geçtiğini belirterek, “ancak, iktidarın taahhüt ettiği ödemeyi yapacağını, bu tutarın da 40 gün için 673 milyon lira olduğunu, bu rakamların ise Türkiye’yi ekonomik krizden çıkaracak rakamlardır. Çocuklar eğitim alabilmek için bir tablet alamazken, cep telefonu ile EBA’ya bağlanamazken, elektrik, su ve doğalgaza zam üzerin ezam gelirken, insanlar açlıktan intihar ederken, bu yapılan israf değil, vatana ihanettir. Bunlar soruşturulacak ve kimin boğazından haram lokma geçtiyse tespit edilecek, yargı karşısında da hesabını vereceklerdir” dedi.
Neler yapılır neler! - Otoyol ve köprülerin yapımının iktidara yakın olduğu iddia edilen 5 firmaya verildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bu firmalara ayrıca verilen araç geçiş garantisinde faturayı vatandaş ödüyor. Yapılan zamlarla birlikte devletin kasasında çıkan paralarla; 2020’nin asgari ücretinin 3500 lira olabileceğini, ataması yapılamayan 138 bin öğretmen atanabilir, 12 yıllık maaşları da hazır olurdu. Birbuçuk milyon EYT’li emekli edilebilirdi, 5 yıllık maaşları da hazır olabilirdi. Koronavirüs sürecinde 2 milyon esnafa 70’er bin lira hibe verilebilirdi. Covidin bir yılı boyunca 6 milyon konut kiracısına elektrik, su, doğalgaz ve kira yardımı olarak her ay 2’şer bin lira hibe yardım verilebilirdi. Öğrencilerin KYK borçlarının tamamı silinebilirdi. İşte biz CHP olarak Hazine’deki bu delikleri tespit ediyoruz. Bu deliklere bez kapatacağız ve bugünden itibaren de bunu engellemek için mücadele ediyoruz. Ve bahsettiğimiz bu kaynakların hepsi, ne yapılabilir dediğimiz şekilde kullanılacak.”
Yavuzyılmaz, Milletvekili Demirtaş’ın detaylı bilgiler aktardığı Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi konusunda ise “Ereğli’deki Tarihi Alemdar Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” verilmesi için milletvekilleri olarak elimizden geleni yaptık. Klasik slogan olacak ama şimdi top, (TBMM) Başkanı) Şentop’ta” dedi.
Bazı partilerin de izlediği toplantının ardından, basın mensuplarına ve partililere tatlı ikramında bulunuldu.

AdminAdmin