SİYASET
Giriş Tarihi : 06-12-2019 17:40

FATİH ÇAKIR, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ...

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe binasında değerlendirme toplantısı düzenledi.

FATİH ÇAKIR, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ...

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, parti binasında aylık olarak düzenlediği toplantılar çerçevesinde, Aralık ayı toplantısında ilçede merkezi hükümet tarafından gerçekleştirilen yatırımları anlattı. Çakır, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, eleştirilere yanıt verdi.
En son toplantıdan sonra, Merkezi Hükümet yatırımlarını değerlendiren Çakır, “Yıllardır bitirmek için uğraştığımız Ereğli-Devrek yolunun Ereğli-Çaylıoğlu bölümünü bitirmiş bulunuyoruz. Şu anda bariyerler yapılıyor. Güvenli, şartlara uygun, virajlarda halkımızın yorulmayacağı, daha yüksek standartlı yolla birlikte Çaylıoğlu’nu Ereğli’ye biraz daha yaklaştırdık. Hem o bölgedeki, kırsaldaki köylerimizin, hem de Çaylıoğlu’ndan bu taraftaki köylerimizin Ereğli’ye ulaşımı kaliteli, güvenli bir hal aldı. Bunu başarmanın mutluluğu içindeyiz. Kalan kısımla ilgili, Çaylıoğlu Devrek bölümüyle ilgili, Bayburt Grup, oraya Mart ayından itibaren d evam edeceğini bildirdi. Etmezse, ihaleyi feshedip alacak güçlü, yeni bir firmaya vererek orayı da tamamlamak istiyoruz.”

MERKEZDEKİ OKULLAR TEKLİ EĞİTİME GEÇTİ

Eğitim alanındaki yatırımların devam ettiğini ifade eden Çakır şöyle devam etti:
“Okullarımızla alakalı, Kepez ilkokulumuz devam ediyordu. Ticaret Lisesi’nin bahçesindeki okul Bahçelievler İlkokulu olarak açıldı. Onu da öğrencilerimizin öğretmenlerimizin hizmetine açmış olduk. Böylece o bölge rahatlamış oldu. Sadece Atatürk Ortaokulu’nun yanındaki İzmirlioğlu ilkokulunda ikili öğretim kaldı. Onun dışında Ereğli merkezdeki okullarımızın hepsi tekli eğitime geçmiş oldu. Gülüç’te ikili öğretim yapan okullarla alakalı, il genel meclisi üyelerimize, valimize, kaymakamımıza, özel idare genel sekreterimize, milletvekillerimize, il başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2019 bütçesinden 5,5 milyon, 2020 bütçesinden de 5,5 milyon olmak üzere 11 milyon ödenek ayırdık. Bu da Gülüç’teki ikili öğretimi ortaokul bazında tekliye düşürecek. 2020-2021 yıllarına da Gülüç’ün ilkokulunu ihaleye çıkmak suretiyle yeni bir okul yapmayı, bahçesinde bir anaokulu olmak üzere planlıyoruz. Böylece Gülüç’ü tekli eğitime geçirmiş olacağız.”

KAYMAKAMLIK İLE EMNİYET YANYANA OLACAK

AK Parti İlçe Başkanı, çarşı merkezinde en önemli taleplerden Postane inşaatının tamamlanması konusunda ise “Uzun zamandır inşaatı yarım kalmıştı, yeniden ihale ettirdik. Postane inşaatımız bitti. Son rötuş işlemleri kaldı. Ondan sonra bir an önce postanemizi oraya alıp, postanede işi olan tüm vatandaşlarımızın çarşı merkezinde daha rahat etmesi, hem çarşıya hareket getirecek, çarşı esnafımıza katkı sağlayacak postaneyi hizmete sokacağız” ifadelerini kullandı.
Kaymakamlık ve Hükümet konağı için hazırlıkların sürdüğünü belirten Çakır “Şu anda emniyet binamızı geçici olarak başka bir yere alacağız. Sonra orada zemin etüt çalışması başlattık. Emniyet binasının olduğu yerde Kaymakamlık ve Emniyet Binasının inşaatını aynı yerde başlatacağız. Yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı alanın yaklaşık 10 bin metrekaresini kaymakamlık hizmetlerine, 4-5 bin metrekarelik bölümü de emniyet olacak. Bildiğiniz Öğretmenevi ile askeri lojmanlar arasındaki bölgeye yapılacak. Bir an önce taşınma işlemlerinin ardından ihaleye çıkıp bir an önce inşaata başlamak istiyoruz. Ereğli’nin en büyük eksiklerinden biri oydu” dedi.

"VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ"

Eski Devlet Hastanesi alanında yapılması düşünülen kampüs alanı çalışmalarına da değinen Çakır, bu konuda geçmişten bugüne tüm emek sahibi milletvekillerine, belediye yetkililerine, siyasilere teşekkür ettiğini söyledi.
Çakır şunları kaydetti:
“Gerçekten biz herkesin umudunun kesildiği, artık burada üniversite olmaz dediği yerde, AK Parti teşkilatı olarak biz sonuna kadar biz buradan vazgeçmiş değiliz dediğimizde, CHP İlçe Başkanlarından açıklama gelmişti. Burası askeriyeye çekildi, peşkeş çekildi, askeriyenin oraya el koymasına müsaade edildi gibi açıklamalar yapılmıştı. Kayıtlarda da mevcuttur. Biz bunu söyledik. Üniversitenin yerinin ayrılması, orası yaklaşık seksen-doksan milyon TL’lik bir yer. Burada yapılacak olan binaların birini hayırseverimiz, birini Erdemir-OYAK olarak planlanıyor. Buranın projesini İTÜ parasını alarak çiziyor. Yerel yönetimlerin katkısı sadece buna imar katkısı vermesidir. Yoksa birileri bu hizmeti biz kazandırdık gibi algı yapmaya çalışsa da, geçmiş yirmi yılda üniversiteye, kredi yurtlar’a ek binalar yapılıp yapılmadığını Ereğli halkı yakınen biliyor. Bu bizim Ereğli halkına hükümetimiz olarak verdiğimiz sözlerdi. Bunda da en büyük pay Cumhurbaşkanımızın. Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Saadet Hanım’ın, bir sürü vekillerimizin burada emeği var. Hastanenin taşınmasından başlayarak herkesin emeği olan bir yer.”

"TERSANE ÇALIŞANI SAYIMIZ YÜKSELECEK"

"ALTERNATİF YER ARAYIŞIMIZ SÜRECEK"

"EREĞLİ SINIRLARI İÇİNDE"

"HOŞ OLMAYAN İFADELERDİR"

"BİRİLERİ AK PARTİ'NİN HİZMETLERİNİ SAHİPLENİYOR"

Çakır, şehrin menfaatleri doğrultusunda belediye çalışmalarına meclis grubu olarak destek vereceklerini dile getirerek, “Diğer konu, belediyenin kaynaklarını satalım, satalım, satalım. Bundan sonraki belediye başkanlarına da bir şeyler bırakmak lazım. Yani hepsini bu dönemde paraya çevirmeye gerek yok. Bu noktada söylüyoruz. Mesela taksiciler, servisçiler, halk otobüsleri başladı sıkıntıya. Hani güzel günler görecektik. Ne oldu? Geldiğimiz günden beri Ereğli’de ortak akılla yürüyemiyoruz. Üniversitenin temelinden bugüne kadar AK Parti olarak bizim emeğimiz var ama birileri AK Partinin hizmetlerini sahipleniyor. Acaba partiyi mi karıştırıyor bazen diye ben de düşünüyorum. Tapuları alan AK Parti’dir, hükümettir, bu işi yapan da biziz. Ama bir bakıyorsunuz bunlarla alakalı açıklamalar. Ama biz söylüyoruz, belediye ile şehir menfaatleri ile alakalı işlerde destek veriyoruz. Ama olumsuz gördüğümüz yerlerde de ret vereceğiz” dedi.
Basın toplantısında, AK Parti Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri, ana kademe yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, partinin bazı önceki dönem yöneticileri ile partililer de hazır bulundu.

AdminAdmin