SPOR
Giriş Tarihi : 05-03-2020 17:24

'...FUTBOL GERÇEĞİNİ UNUTMAYALIM!'

Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve Kdz. Ereğli Belediyespor As Başkanı ve Genel Kaptanı Sertan Kuzu Basın Açıklaması yaptı.

'...FUTBOL GERÇEĞİNİ UNUTMAYALIM!'

Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve Kdz. Ereğli Belediyespor As Başkanı ve Genel Kaptanı Sertan Kuzu basın açıklamasında bulundu.

Kuzu'nun açıklaması şu şekilde;

"Kdz Ereğli Belediye Meclisi Mart 2020 toplantısında Belediyespor hakkında yaşanılan tartışmaların kamuoyunda doğru bilinmesi gerekir.

Öncelikle, 2014 yılında Süper Amatör Lig’den Bölgesel Amatör Lige yükselen Kdz. Ereğli Belediyespor geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu sene de başarısız bir sezon geçirmektedir. Bu ligde alınacak tek başarı bir üst lige çıkmaktır. Ama puan durumunda sıralamadı ki yerimiz ve oynanan oyundan dolayı geçmiş yıllara göre daha başarısız olduğumuzu da kabulleniyoruz.

Mart 2020 Meclisi’nde yaşadığımız tartışmada takımı küçültmekten bahseden meclis üyesi arkadaşıma “geçmiş dönemde siz vardınız neden küçültmediniz diyerek” sözlerime şu şekilde devam ettim “bu konuyla ilgili önergenizi verin halkımız bunu onaylarsa bizde gereğini yaparız” şeklindedir.

Bir diğer konuşmada bahsedilen futbol takımına 10 yıllık harcamanın 43 milyon olarak gösterilmesi tamamen abartıdır. Bu sene tüm branşlarımızla beraber belediyeden gelen bütçeyle beraber hedeflenen rakam 1 milyon 800 bindir.

KULÜBE SABİT GELİR GETİRİCİ YATIRIMLAR YAPILMALI

 Kübümüzün önemli gelir kaynakları arasında yer alan Kışla’daki Halı saha tesislerinin üzeri açılış iki olan saha sayısının açık saha olarak bire düşürülmesine anlam veremiyoruz. Hedefimiz, Kışla’daki tesislerimize kapalı halı saha gibi yatırımlar yaparak kulübe kalıcı gelir elde etmek.

FUTBOL SPORUN LOKOMOTİFİDİR

“Futbolu kapatalım. Futbola harcanan parayla tesis yapalım” demek Ereğli’nin gerçeklerinden uzak kalmışlığın göstergesidir. Futbol ülkemizde de olduğu gibi sporun lokomotifidir. Binlerce insan hafta sonu stres atmak için gönül verdiği renkleri izleyebilmek için tribünleri doldurmaktadır.

YENİ TESİSLER NEDEN YAPILMIYOR!

Öncelikle şunu sorgulamalıyız.  Zonguldak’ın diğer ilçelerine devletimizin desteği ile stadlar spor salonları tenis kortları gibi tesisler yapılırken neden en büyük ilçe olan ve yoğun nüfusun yaşadığı Ereğli ışıkları bile yetersiz olan bir stada mahkûm edilir.

“Futbol kulübünü kapatalım ve ya küçülelim demek” belki belediyenin üzerinden bir yükü almak için iyi niyetli bir düşünce gibi olsa da bizleri seçen Ereğli halkına ve alt yapılarıyla beraber bizi örnek alan futbol kulüplerine yapılacak en büyük kötülüktür.

Futbol kulübünü kapatıp diğer branşlara yönelelim demek yerine daha önce voleybol ve basketbolda büyük başarılara imza atılmasını sağlayan hali hazırda spor salonu ve futbol sahası bulunan Erdemir yönetimiyle görüşülerek tekrar spora destek vermesini sağlamak daha doğru olacaktır.

Bu konuyla ilgili Belediyespor yönetimi olarak Erdemir’den randevu talep ettik, cevap bekliyoruz.

BRANŞ AYRIMI YAPMIYORUZ AMA FUTBOL GERÇEĞİNİ UNUTMAYALIM!

Belediye işe girdiğim dönemde Beden eğitimi öğretmeni olmam sebebiyle sadece futbol branşının olmaması gerektiğini söyleyerek Adem Çelik antrenörümüzle önce voleybol şubesini daha sonrada basketbol şubesinin açılmasına öncelik ettik.

Bizim için hiçbir branşın ayrımı yoktur ama dünyamızın da Futbol gerçeği vardır..

AdminAdmin