SAĞLIK
Giriş Tarihi : 21-01-2021 15:16

HAYATA YENİDEN TUTUNDU...

Alaplı'da yaşayan 69 yaşındaki Kemalettin Aykız, Özel Echomar hastanesinde Doç. Doktor Ali Kemal Gür’ün operasyonu ile hayata yeniden tutundu. 

HAYATA YENİDEN TUTUNDU...

Alaplı'da yaşayan 69 yaşındaki Kemalettin Aykız, Özel Echomar hastanesinde Doç. Doktor Ali Kemal Gür’ün operasyonu ile hayata yeniden tutundu. 

Alaplı’da yaşayan 69 yaşındaki Kemalettin Aykız, karın şişliği ve damar büyümesi şikayeti ile gittiği Özel Echomar hastanesinde geçekleştirilen operasyon ile hayata tutundu. Daha önce gittiği hastanelerde tanı konan ancak müdahale edilemeyen Kemalettin Arkız’ın karın içinde ki damar çıkınlığı Doç. Doktor Ali Kemal Gür’ün gerçekleştirdiği ameliyat ile alındı. 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Doç. Doktor Ali Kemal Gür “Hastamız 69 yaşında erkek hasta Kemalettin Aykız, bize şiddetli karın ağrısıyla geldi. Hasta 9 ay boyunca, tanısı olmasına rağmen 9 ay boyunca açıkçası biraz birkaç hastane uğraşmış fakat kimse cesaret edip bu tür şişkinliği almak istememişler. Kapalı yöntemle anjiyo denemek istedik fakat hastanın damar yüksekliği kapalı yönteme uygun olmadığı için mecburen açık ameliyat yapmak zorunda kaldık. Bu toplumda aslında çok sık rastlanan bir hastalıktır, fakat tanı koyulmakta biraz gecikiliyor. Genelde tesadüfen rastlanan bir hastalıktır, karında şişkinlik olur. Normalde damar çıkınlığının 3 buçuk 4 santim olması gerekirken, bizim ameliyat sınırı 5 buçuk santimdir fakat Kemalettin beyin ki yaklaşık 10 santimetreye kadar çıkmıştır. O yüzden hastamızı geciktirmeden ameliyat hazırlıklarını yaptık, tabi bu riskleri anlattık ve ameliyatını yaptık. Şuan karnında yapay bir damar var. Şuan çok şükür bir sıkıntımız yok, hastamızı büyük bir ihtimalle bugün ya da ertesi gün taburcu etmeyi düşünüyoruz. Biraz ciddi bir sıkıntısı olan bir hastalıktır. Çünkü yapılacak en küçük bir hata, Böbrek kaybına Bağırsak kaybına kadar bacak kaybına kadar gidebilecek bir hastalıktır. O yüzden çok dikkatli yapmak lazım ve ameliyatı düzgün kaldırmak lazım, çok şükür bir sıkıntımız olmadı inşallah yarın veya ertesi gün taburcu etmeyi düşünüyoruz.”
 
Hasta Kemalettin Aykız ise konuşmasında “Ankara’dan başladım irdelemediler oradan iki sefer Bolu’ya gittim. Orada da olmadı ondan sonra İstanbul’a gittik, yine olmadı iki sefer. En son Düzce’ye de gittim iki sefer olmadı. En son burası oldu Allah razı olsun. Şimdi, gönderiyorlar bugün git randevu al tekrar gel, aradan on beş gün geçiyor. On beş gün sonra bir daha geliyorum bir daha git bir daha gel, derken bu hallere kadar geldim. Buraya geldiğimde hocam bana canlı bombasın demişti her hastane de bunu söylediler bana.”

 Baş Hekim Dr. Nevzat Çimenoğlu riskli bir ameliyat olmasına rağmen hastanın kendilerine güvendiğini ve ameliyatın da başarılı olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Çimenoğlu açıklamasında “Hastamız Alaplı’dan çok sevdiğim bir aile, kendisi bana geldiğinde, başhekimliğe geldiğinde damarında şişlik olduğunu ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ama çok yer dolaşmışlar ama kimsenin ameliyat yapmadığını biz riskli olduğunu söyledi. Başka hastalıklarından dolayı prostat da ameliyat olmadığını söyledi. Bize geldi. Doçent Doktor Ali Kemal Gür kendisini muayene etti. Filmleri çekti, “Çok riskli bir ameliyat ama biz bunu yaparız dedi hocamız” hastamız da bize güvendi, ameliyatını yaptı. Ben isterseniz şöyle sizlere göstereyim. Bu hastanın damarı, büyümüş bir damar bu damarı ameliyat etti. Son Halide şu oldu o damar dimi hocam en küçük öksürükte en küçük bir kabızlıkta, kasılma da her an patlayıp, ana damar çünkü kalpten çıkan tehlikesi vardı. Şu anda inşallah sağlına kavuştu. Teşekkür ediyoruz hocamızın ellerine sağlık, hastaya teşekkür ediyoruz bize güvendiği için buraya geldiği için”  dedi.

AdminAdmin