SİYASET
Giriş Tarihi : 21-09-2022 13:24

ERTUĞRUL: 'EREĞLİ'YE 100 KONUTLUK SUS PAYI VERİLDİ'

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL, TOKİ’nin sosyal konut projesine sonradan eklenen Kdz.Ereğli’ye 100 konut verilmesinin Ereğli ile dalga geçmek olduğunu söyledi.

ERTUĞRUL: 'EREĞLİ'YE 100 KONUTLUK SUS PAYI VERİLDİ'

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL, TOKİ’nin sosyal konut projesine sonradan eklenen Kdz.Ereğli’ye 100 konut verilmesinin Ereğli ile dalga geçmek olduğunu söyledi.

ERTUĞRUL, yaptığı açıklamada, İktidarın Büyük Konut Projesi’nde Zonguldak için öngörülen bin 450 konut içerisinde ilk etapta Karadeniz Ereğli’nin olmadığını hatırlatarak, “Bu durumun içinde bir iyi niyet görmek mümkün değildir. Açık söylemek gerekirse burada Ereğli’ye karşı bir art niyet söz konusudur”dedi.

Zonguldak’ın diğer ilçe ve beldelerine bu imkân tanınırken Ereğli ve Alaplı’nın yok sayılmasının sebebinin  iktidarın yöre milletvekillerinin hakkaniyetli davranmamaları olduğunu iddia eden CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“İlçelerimiz arasındaki bu paylaşım nasıl ve neye göre yapılmıştır?

Hani sayın Cumhurbaşkanı Karadeniz Ereğli’nin milletvekiliydi? Eğer sayın Erdoğan’ın bu sözüne rağmen Ereğli göz ardı ediliyorsa iki ihtimal var: Ya sayın Cumhurbaşkanı doğru söylemiyor ve samimi değil ya da sayın Cumhurbaşkanı’na iş yaptıramıyorlar.

Bir de sayın Cumhurbaşkanı’nın Ereğlili bir başdanışmanı var. Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmak bu sebeple zor değil!

Yoksa iktidar partisi Karadeniz Ereğli’yi cezalandırıyor mu? Son belediye başkanlığı seçimini CHP kazandığı için cezalandırılıyor muyuz?

Bu durum AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın Ereğli’ye bakış açılarını net biçimde göstermektedir. 

Proje açıklandıktan sonra halktan tepkiler gelince bir iki çalışma yapıldı; Ereğli’ye de 100 konutluk sus payı olarak verildi.

Bu durumu değerlendirmek halkımızın görevi. Biz tabloyu anlatıyoruz. Zonguldak’ta hükumet binası olmayan tek ilçeyiz. Tersaneleri aktiflenmeyen ilçeyiz. Yatırım alamayan ilçeyiz. Bundan yaklaşık altı sene kadar önce de Karadeniz Ereğli’de bir toplu konut hamlesi vardı. İlk taksitler bile alınmıştı. Sonradan yok oldu, gitti. Bu büyük konut hamlesinin de akıbetinin böyle olmasından endişeliyiz.

Bütün bu gerçeklere rağmen, iktidar yanlısı bazı isimler, toplu konut için Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin arsa üretmediğini iddia ettiler. Belediye Başkanı ise bir bölümü Hazine’ye ait bir bölümü de TOKİ’ye tahsis edilmiş 450 bin metrekare arsa ürettiklerini açıkladı. Bu kadar arsanın üzerine bin 700 konut yapılabilir. Gerçekler buyken, iktidar temsilcilerinin Ereğli’de arsa olmadığını iddia etmeleri de ucuz bir bahanedir. 

Buradaki gerçek şudur: Siz Ereğli’ye sırtınızı dönmüşsünüz. Siz Ereğli’yi ihmal ediyorsunuz. Hatta Ereğli’den intikam almaya çalışıyorsunuz. En yukarıdaki milletvekillerinden başlayarak hepiniz bunu yapıyorsunuz. Bizim görüp okuduğumuz tablo bundan ibarettir.

Sayın Cumhurbaşkanı; ‘Ben Ereğli’nin milletvekiliyim.’, diyorsa, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Ya Erdoğan’ın sözünün bir hükmü yok ya da bu işte başka hesaplar dönüyor.

Ereğli halkı, sonradan bu projeye dahil edilen ilçemize 100 konut verilmesini, iktidar partisinin ilçe teşkilatının bir başarısızlığı olarak görüyor. Bizim düşüncemiz de bu yöndedir.

Şundan herkes emin olmalıdır ki ben iktidar partisinin ilçe başkanı olsam, Ereğli için sunulan bu rakamı asla kabul etmezdim; çünkü bu rakam Ereğli ile dalga geçmektir.

Bir işi ya tam yapacaksınız ya da hiç yapmayacaksınız. “

AdminAdmin