YEREL
Giriş Tarihi : 15-10-2020 13:24

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, 'NOSTALJİ YOLU' ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe merkezi ile Kandilli Beldesi arasında atıl halde olan demiryolu güzergâhında devam eden ‘bisiklet ve yürüyüş yolu’ çalışmalarını yerinde inceledi.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, 'NOSTALJİ YOLU' ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe merkezi ile Kandilli Beldesi arasında atıl halde olan demiryolu güzergâhında devam eden ‘bisiklet ve yürüyüş yolu’ çalışmalarını yerinde inceledi.
Hummalı bir şekilde devam eden nostalji yolu yapım çalışmalarını 14 Ekim Çarşamba günü Keşkek Köyü Topyeri Mahallesi ormanlık alanında yapılan incelemede Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na İşadamı Akın Tatoğlu, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Keşkek Köyü Muhtarı Hasan Yılmaz eşlik etti.
‘Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’ güzergâhının toplam 14 kilometre uzunlukta planladığını açıklayan Ereğli Kaymakamı, projenin Kandilli Varagel bölgesi ile ilişkilendirileceğini vurgulayarak “Yedi kilometre Kandilli’den Balı Mahallemize kadar olan bir alan var. Yine Balı Mahallesinden de şehir merkezine kadar da 7 kilometrelik bir yol var. İnşallah bu yolu bisiklet ve yürüyüş yolu olarak planlıyoruz.” dedi.
Doğal koşullarla kapanan yol güzergâhını ve oluşan heyelanı temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek iş makinesi çalışanlarına kolaylıklar dileyen Çorumluoğlu, “Heyelan temizlendikten sonra da yolun üzerine ince malzeme serilecek. Böylece hem bisikletçilerimizin hem de yürüyüş yapan arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın yolu daha rahat kullanmasını sağlayacağız. Böylelikle de 14 Kilometrelik bir alanı temizlemiş olacağız. Yani vatandaşlarımız yürüyüşe başladıkları zaman 14 kilometre yürüyebilecekler. Buda güzel bir imkan! Eksoz gazı olmadan, gürültü olmadan tabiatın içerisinde yürümek güzel bir imkan, inşallah bunu nihayetlendiririz.” diye konuştu.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve Keşkek Köyü Muhtarı Hasan Yılmaz’dan bilgiler alarak yol temizleme çalışmalarının kısa sürede ve doğaya mümkün olduğunca zarar vermeden, kenar yapılarının korunarak tamamlanması talimatını verdi.
Demir yolu tren raylarının geçmiş zamanda söküldüğünü ancak güzergâhın korunduğunu ifade eden Kaymakam İsmail Çorumluoğlu “Burada hem İl Özel İdare Müdürlüğünün makineleri, hem de sağ olsun hayırsever İş Adamı Akın Tatoğlu’nun sponsorluk desteği var. Kandilli belediyemizin de desteği var. Elbirliği ile Keşkek muhtarımız ve vatandaşlarımızla inşallah bu yolu tekrar kazandıracağız. Tabi ki yol uzun süredir kullanılmadığı için bazı yerlerinde sıkıntılar olabilir ama sevindirici nokta tünellerimiz son derece sağlam. O bize güzel bir estetik sunuyor. İnşallah bu tünellerden geçerek de şehre ulaşmış olurlar.” dedi.
İnceleme gezisi sürerken tesadüfen çalışma alanına gelen bisiklet sürücüsü Fatih Erdem ise duyduğu memnuniyeti ifade ederek eşsiz bir hizmet olarak nitelendirdiği projeyi başlatması nedeni ile Kaymakam Çorumluoğlu’na, sponsorluğundan dolayı Tatoğlu’na teşekkür etti.
Projenin tamamlanmasının hava şartlarına da bağlı olduğunu ifade eden Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın da kısa süre içerisinde bölgede incelemelerde bulunacağını belirterek fikirlerinden faydalanılacağını kaydetti.

AdminAdmin