SAĞLIK
Giriş Tarihi : 25-12-2020 21:04

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine PCR Tanı Laboratuvarı kuruldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Devlet hastanesine bir PCR cihazı sağlanmasının ardından kısa sürede diğer eksiklikler giderilip eğitimler tamamlanarak kurulan PCR laboratuvarı pandemi süresince COVİD19 testi çalışmak üzere yetkilendirildi.

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine PCR Tanı Laboratuvarı kuruldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Devlet hastanesine bir PCR cihazı sağlanmasının ardından kısa sürede diğer eksiklikler giderilip eğitimler tamamlanarak kurulan PCR laboratuvarı pandemi süresince COVİD19 testi çalışmak üzere yetkilendirildi. 23.12.2020 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayan PCR laboratuvarı Bülent Ecevit Üniversitesi ve Atatürk Devlet Hastanesinin ardından ilde de kamuda kurulan 3. PCR laboratuvarı olup; Alaplı ve Ereğli Bölgesinde faaliyet gösteren kamuya ait sağlık kuruluşlarının testlerini çalışmanın yanı sıra yurtdışına seyahat edecek vatandaşlara ve özel kurumlara ilgili yönetmelikler kapsamında hizmet verebilecek.

Az sayıdaki etkenleri çoğaltarak ölçülebilir hale getirebilme olanağı sağlayan ve bir turda 96 hastaya ait testi çalışabilme kabiliyetine sahip olan PCR cihazı sayesinde yeni Tip Koronavirüsün neden olduğu hastalığın kesin tanısı hastanede daha kısa bir sürede konulabilecek; tedavi ile karantina işlemleri hızlı ve etkin olarak yürütülebilecek.

AdminAdmin