YEREL
Giriş Tarihi : 29-09-2022 15:22

Keleş “Kdz. Ereğli iş insanı tehdit ve şantaja maruz kalamaz”

Kdz. Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Keleş “Kdz. Ereğli’nin dışarıdan şekillendirilmeye çalışılmasına kimse müsaade etmemeli” dedi.

Keleş “Kdz. Ereğli iş insanı tehdit ve şantaja maruz kalamaz”

Kdz. Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Keleş “Kdz. Ereğli’nin dışarıdan şekillendirilmeye çalışılmasına kimse müsaade etmemeli” dedi.

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, yönetim kurulu üyeleri ve yeni dönemde birlikte görev yapacağı yeni ekip arkadaşlarıyla birlikte Keleşler Park Otel’de basın toplantısı düzenleyerek projelerini anlattı. 1 Ekim 2022 Cumartesi günü mavi liste ile komite seçimlerine gireceklerini belirten Keleş, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Projelerini tüm ekip arkadaşları ile bir araya gelerek hazırladıklarını ve her bir projenin hayata geçirilebilir, Kdz. Ereğli’nin büyümesine ve gelişmesini sağlayacak projeler olduğunu söyledi. Başkan Keleş, Kdz. Ereğli 2. Organize Sanayi Bölgesi ile kafes balıkçılığı projesini yeni dönemde hayata geçireceklerini belirterek, nakliye sektörünün ilçedeki en büyük problemi olan park problemini tersaneler bölgesinde daha önce taş ocağı olarak kullanılan alanı kamyon ve tır parkı yaparak çözeceklerini anlattı.

Keleş “Benim olan bana yetiyor”

Başkan Keleş, kendisinin Erdemir’den bir talepte bulunduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine, bu iddiaların doğru olmadığını belirterek, iddia sahiplerinin bu durumu ıspat etmeleri durumunda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Başkan Keleş, bugüne kadar kendi yönettiği şirketler ve Erdemir arasında 1 TL dahi ticaretinin olmadığını söyledi. Keleş “Benim olan bana yetiyor. Babamın bıraktıkları bana yetiyor. Allah’tan sağlık ve huzur dışında hiç kimseden bir şey istemedim. Beni kendileri ile karıştırmasınlar. Onlar isterler, o işleri yaparlar. Benim o işlerle işim olmaz. Bu şehir için yapılacak bir şey varsa isterim. Ama kendi şahsım için hiç kimseden bir talebim olamaz” dedi.

Başkan Keleş 4 yıl önce aldıkları Kdz. Ereğli TSO bütçesini, oda binasının teknolojik ve yapısal işlerine bu günkü değeriyle 2-2,5 milyon TL harcanmasına rağmen şu anda 3 katına çıkardıklarını vurguladı.

Kendisine hakaret mesajı atan diğer aday hakkında ne yaptığının sorulduğu Keleş, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, bu yaptığının cezasının kendisine yargı tarafından verileceğine inandığını ifade etti.

“Kdz. Ereğli iş insanı tehdit ve şantaja maruz kalamaz”

Kdz. Ereğli TSO seçimlerine dışarıdan bazı kurum ve kişilerin müdahalede bulunduğunu, üyelerin tehdit ve şantaja maruz kaldıklarını anlatan Keleş, her kesin kendi işini yapmasını istedi. Başkan Keleş konuşmasında “Seçme ve seçilme Anayasal bir haktır. Yasal gereklilikleri taşıyan her kes aday olabilir ve her kurum da bir temsilci verebilir. Ancak hiçbir kurum, iş ilişkisi içerisinde olduğu hiç kimseye ‘Ben sana iş vermem, ben sana mal vermem, seni pazartesi günü repertuarımdan çıkartırım’ diyemez. Buna hiç kimsenin hakkı da yok, haddi de yok. Kdz. Ereğli iş insanı tehdit ve şantaja maruz kalamaz. Tehdit, şantaj nedir? Hemde iş ve aşla. İnsanların işyerlerine giderek, gözlerinin içine bakarak bunları yaptılar. Beyefendi sen işine bak. Sen buraları karıştırma. Her kes kendi işine baksın. Keşke buradan aday olup karşıma çıksaydın. Demir çelik fabrikalarıyla 2018’den bu yana 1 TL’lik alışverişim yok. Daha fazla çirkinleşmeyin. Siz çirkinleşirseniz bende gereğini yaparım. Her kes herkesin ne olduğunu ne iş yaptığını biliyor. Benimde ne iş yaptığım ortada. 1949 yılından bu yana ticaret yapan bir ailenin ferdiyim” dedi.

“Kendi kişisel hırsları için Kdz. Ereğli’yi şekillendirmeye çalışıyorlar”

Kdz. Ereğli TSO seçimlerine dışarıdan karışanlar Ankara’da yaşayan 2 kişi ile Kdz. Ereğli’den de bir abinin karıştığını ifade eden Keleş, bu kişilerin kendi hırsları yada menfaatleri için Kdz. Ereğli’yi şekillendirmeye çalıştıklarını anlattı. Keleş gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna şu şekilde yanıt verdi: “Dışardan karışan bir el değil birden fazla el var. Ankara’da iki tane abi var. Arada bir buraya gelip gidiyorlar. Kdz. Ereğli’yi şekillendirmeye çalışıyorlar. Kdz. Ereğli’yi şekillendirmek için Ereğli’de yaşıyor, Ereğli’de üretiyor, Ereğli’de mücadele ediyor olmanız lazım. Kişisel hırslarınız için Kdz. Ereğli’yi şekillendirmezsiniz. Her halde bunların çok büyük menfaat ilişkisi var. Kdz. Ereğli’de de abiler var. Kendi işini yapmaktan uzak ama şehre yön vermeye çalışan, her şeye burnunu sokan, ilgili ilgisiz konularda yorumda bulunan kişilerde var. Beyaz liste içerisinde ve onlara oy verecek arkadaşlarımız var. Ama kime ve neye oy verdiklerini bilmeleri gerekiyor. Burada kimin kimi tehdit ettiği, şantaj yapanlar belli. İsim isim, gün gün hepsini nasıl tehdit ettiklerini açıklarım.

Başkan Keleş, gelen bir başka soru üzerine Erdemir’in özel endüstri bölgesi olması konusunun karşısına çıkması durumunda Kdz. Ereğli’nin menfaatleri için yine hayır diyeceğini ifade etti.

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve ekibinin yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeler şu şekilde:

MOTİVASYON VE EKİP ÇALIŞMASI

Proje kapsamında Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunması amacıyla kurum personeline motivasyon ve ekip çalışması eğitimi yapılacaktır.

GASTRONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZLERİ KURULMASI

Kdz. Ereğli’nin kendisine has yöresel lezzetlerinin tanıtımı ve coğrafi işaret alınmasına yönelik ön çalışma yapılması. Gıda ve Gastronomi alanında girişimde bulunmak isteyen ya da bu alanda çalışıyor olmakla birlikte işletmesini geliştirmek isteyen girişimciler için yapılacaktır.

KDZ. EREĞLİ AB BİLGİ MERKEZİ

Kamuoyunun ve üyelerin, AB ile ilgili konulardaki bilgi ihtiyacını karşılamak ve AB konusunda objektif bilgiyi halka ulaştırmak amacı ile konferans, seminer, panel gibi etkinliklerin yanı sıra kültürel ve sosyal aktiviteler düzenlenecektir.

TÜRKİYE-AB ARASINDAKİ TİCARİ ENTEGRASYONU DESTEKLEME

Avrupa’ya güvenli ihracat yapabilmek ve üyelerimizin özellikle AB ülkelerine yaptığı ihracatı arttırmaya çalışıp teknik destek konusunda ‘İhracat ve Ticari İstihbarat Birimi’ kurulacaktır.

BÖLGESEL KALKINMA GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU

Bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, turizm, kültürel vb. gibi alanlarda bölge odaları ile ortak projeler hazırlamak, bölge ekonomisinin gelişimine yönelik ortak projeler yürütmek ve bu kapsamda belirli aralıklarla toplantıların düzenlenmesi ve bir yol haritasının belirlenmesi planlanacaktır.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, insana verdiği değerin bir parçası olarak tüm faaliyetlerinde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi, yönetim anlayışının temel ve değişmez unsurlarından biri olarak kabul etmektedir.   Sosyal projeler için zaman, enerji ve maddi kaynak harcamaya gönüllüyüz. Ana hedefimiz insanların yaşam kalitesine katkıda bulunacak konularda toplumu bilinçlendirmek.

BENİM OKULUM BENİM SANAYİM

İmalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik mesleki eğitimde nitelikli insan kaynağı, eğitici personel, usta öğretici, çırak ve öğrenci yetiştirilmesi, yenilikçi üretim metotlarına uygun mesleki eğitim altyapısının sınıf, laboratuvar, atölye, makine-teçhizat ve eğitim materyalleri ve mesleki eğitim modellerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

ENERJİ ÜSSÜ PROJESİ

Güneş paneli kullanımını aktif hale getirip, üretim ve işletmesini yapan firmalar ile koordinasyon oluşturarak Kdz. Ereğli’de ki esnaf ve tüccarlarımıza maliyetine, uygun elektrik enerjisini sunacağız.

FİLYOS VADİSİ

(Gerçekleştirilecek olan proje ile ticaret akımında Ereğlili iş adamlarının yapılacak yatırımlarla ilgili diyalog köprülerini kurmak, bununla ilgili danışmanlık hizmetlerini hazırlamak)

Bölgesel nitelikli olan ve kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektör yatırımlarını da içermesi beklenen bu proje ile birlikte Zonguldak ili ve çevresi işletmecileri gelişecek. Filyos Vadisi projesi bölge ekonomisine katkı sağlayarak bölgeyi önemli bir ticaret merkezi ve lojistik üssü haline getirecektir.

ÇELİK ÜRETİM FUARI

Bölgemizin istihdam ve üretimine yönelik projeleri anlatmak üzere sanayi fuarı düzenlemek ve bu fuar sayesinde bölgemiz yatırımcılarını hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarına entegre etmek hedeflenmektedir.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE E-TİCARET EĞİTİMİ

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde verilecek olan e-ticaret eğitimiyle üyelerimizin e-ticaret alanında uzmanlaşmasına, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışlarının artmasına ve ödemelerini daha hızlı almalarına katkı sağlayacak, bölgenin yerel aktörlerinin yenilikçi hizmet kapasitesinin arttırılmasına ve değişen piyasa koşullarında nasıl bir yol izleyeceklerine rehberlik etmesi sağlanacaktır.

PROJE OFİSİ EKİBİ

Proje yazma, üretme eğitimi sayesinde proje ofisi ekibi, devlet hibe ve desteklerinin bölgemize kazandırılması noktasında artış sağlayacak ayrıca üyelerimizin memnuniyetini, üyelerimize ihracat konusunda öncü olunmasını ve bölge ekonomisine katkıyı sağlayacaktır.

GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN HAREKETE GEÇİRİLMESİ

Son dönemde ülkemizde giderek artan genç işsizlik sorununun bir çözümüne katkı sağlamak için kendi işini kurmak isteyen ve bir iş fikri olan genç girişimci adaylarının yapılan eğitimlerle bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYELERİ

Sürekli tüketime dayalı bir hayat biçiminin dayatıldığı bir çağda geri dönüşümü anlamlı bir hale getirmek amacı ile farkındalığı arttırmak adına geri dönüşüm atölyeleri kurmak ve geri kazanım çalışmalarını sürdürmek.

KADIN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK

Kadınların sektörel anlamda gelişimini sağlayacak özgüvenlerini ve cesaretlerini pekiştirecek etkinlik ve workshoplar düzenlenmesi gibi ayrıcalıktan daha çok fırsat eşitliği bilincinin sağlanması, kadın girişimcilerinin sayısının arttırılması, uluslararası konferans ve sergilere katılımların aktifleştirilmesi.

MESLEK KÜMELENMELERİ

Sektörel baz da meslek komiteleri kurup, üyelerimizin işletme kapasitelerini büyütmelerine destek vermek, geleceğe yönelik hedeflerini gerçekleştirmek adına güç birliği yapmak ayrıca ülke genelindeki ilgili meslek komitelerine ziyaretlerde bulunup iş birliği yapılmasını sağlamak hedeflenmektedir.

KİŞİSEL GELİŞİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Üyelerimize etkili iletişim teknikleri, duygusal ve zihinsel farkındalık kazandıracağımız eğitimler düzenleyerek; bu konuda uzman kişilerle konferanslar gerçekleştirip zaman yönetimi, başarılı insanların yaptıkları ve farklı bakış açılarını kazandırarak gelişimlerine katkıda bulunacağız.

KDZ. EREĞLİ TOBB ANAOKULU

MEB ve TOBB ile birlikte yapılan protokolle 8 derslikli anaokulu yapımı için protokol imzalanmış MEB’e TOBB tarafından gerekli ödenek aktarılmıştır.

OTOPARK

Tersaneler bölgesi karşısında yer alan eski taş ocağının karayolu, yük ve taşımacılık nakli yapan kişi ve firmalara kolaylık sunmak ve giriş çıkış sorununu ortadan kaldırmak amacıyla otopark olarak tahsis edilecektir.

ENDÜSTRİYEL TARIM

Endüstriyel, tıbbi ve giyim sektörü gibi daha birçok alanda kullanılan keten ve kenevirin, yasal izinleri alınarak bölgemizde ticaret ve istihdama kazandırılması.

KAFES BALIKÇILIĞI

Son yıllarda su ürünleri ve kafes balıkçılığına yurtdışı ve yurtiçinde talep artmasından dolayı havzamızın bu işletmelere müsait olması nedeniyle, gerekli yasal izinler alınarak bölgemiz kalkınmasına katma değer sağlanacaktır.

ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ

Kdz. Ereğli ilçemizde küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarının yatırım yapacağı alanlara ihtiyaç vardır. Bu nedenle Belen Yeni Sanayi Sitesi’nin arka tarafında ki alana küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyacını karşılayacak Sanayi Sitesi kurulacaktır.

2.OSB

Bölgemizde bulunan 1.OSB’nin dolmasından dolayı 2.OSB’nin yapımına ihtiyaç duyulmuştur. Kdz. Ereğli TSO olarak 2.OSB’nin yapımı için yasal başvurular ilgili bakanlığa ve Zonguldak Valiliğine yapılmış, incelemeler devam etmektedir.

KİMYASAL VE MEKANİK TEST LABORATUVAR MERKEZİ

OSB ve diğer sanayi sitelerindeki üyelerimiz laboratuvar hizmeti almak için şehir dışına çıkmak zorunda kalmayacak, zaman ve para tasarrufu sağlanabilme imkânının oluşması.

KDZ. EREĞLİ TEKNOPARK ŞUBESİ

Ereğli TSO üyelerine devlet teşvikleri sunarak AR-GE ve inovasyon projelerine özendirmek ve teknolojik ürün kapasitesini arttırmak.

AdminAdmin