SİYASET
Giriş Tarihi : 02-12-2019 18:30

KIŞLA DELEGE SEÇiMLERiNDE FİYASKO!

CHP büyük kurultay öncesi yapılacak olan Ereğli İlçe Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak delegeleri belirleme çalışmalarında iptal edilen Kepez Mahallesi seçimleri sonrası Kışla Mahallesi delege seçimlerinin de anti-demokratik şekilde yapıldığı iddia edildi.

KIŞLA DELEGE  SEÇiMLERiNDE FİYASKO!

Haber Merkezi- CHP büyük kurultay öncesi yapılacak olan Ereğli İlçe Başkanlığı seçimlerinde  oy kullanacak delegeleri belirleme çalışmalarında iptal edilen Kepez Mahallesi  seçimleri sonrası Kışla Mahallesi delege seçimlerinin de anti-demokratik şekilde yapıldığı iddia edildi.

Bilindiği gibi Ereğli’de mutabakat sağlanan mahallelerde ortak liste hazırlanırken anlaşma sağlanamayan Bağlık, Orhanlar, Süleymanlar mahallelerinde seçime gidilmiş, bu seçimleri “beyaz liste” kazanmıştı. Yine bu doğrultuda Kepez Mahallesi delege seçimlerini  “sarı liste” kazanmış, Ereğli CHP İlçe yönetimi seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve tekrarlanan seçimleri “Beyaz liste” karşısında rakip olmadığı için anti demokratik yöntemle rahat kazanmıştı!

Kepez mahallesi delege seçimleri sonrası CHP Ereğli İlçe Yönetiminin aldığı kararla ilginç bir olay daha yaşandı!

Ereğli Kışla Mahallesinde bulunan 80 kişi civarında olan CHP üyesini temsilen 6 delege seçilmesi gerekiyordu. Delege seçimlerinde taraflar mutabakat sağlayamamışlar bu nedenle seçim yapılması öngörülmüştü! Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü üyelere seçim yapılacağı söylense de parti yöneticileri seçim yapmayacaklarını Kışla Mahallesi üyelerine ilettiler ve süreci ötelediler!

CHP Zonguldak İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta yönetim kurulu toplantısında Kepez Mahallesi delege seçimlerini tekrarlama kararı alırken en geç Pazar gününe kadar Kışla Mahallesi delege seçimlerinin de  kesinlikle yapılması kararını aldı ve CHP Ereğli İlçe Yönetimine bildirdi!

Ancak CHP Ereğli İlçe Yönetimi CHP İl Yönetim Kurulunun isteğini yerine getirmedi ve üyelere seçim tarih ve saatini de bildirmedi.

Pazar günü  CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul akşam saatlerinde Kışla Mahallesi CHP üyesi Coşkun Öztürk’ü arayarak  bu mahallede mutabakat yapmak istediğini, kendisine 3 isim verilmesini istedi.

CHP üyesi Coşkun Öztürk ise Ertuğrul’a cevaben burada seçim beklediklerini ve mutabakat yapmayacaklarını kendisine iletti.

Bu gelişmeler üzerine CHP İlçe Yönetimi Kışla Mahallesinde “mutabakat” yapılmış gibi göstererek kendi listesini yaparak CHP İl Başkanlığına gönderdi!

Ereğli’de Kepez Mahallesi seçimlerini gerekli nedenler tespit edilmeden, tutanak tutulmadan iptal eden CHP İl Yönetiminin Kışla Mahallesi delege seçimlerinin yapılması yönünde aldığı zorlayıcı karara rağmen “mutabakat” sağlanmış gibi gösterilerek oldu bittiye getirilmesine göz yumup yummayacağı da ayrıca merak konusu oldu!

CHP Ereğli İlçe Başkanlığına 1.5 aylık süreç için  “kayyum” olarak atanan yönetim kurulunun almış olduğu kararlar, ortaya konan sandıklar ve uygulamalar Ereğli kamuoyu ve partililer tarafından ilgiyle izlenmeye devam ediyor!

AdminAdmin