EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-01-2020 15:57

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN GAZETEMİZE ZİYARET...

Ereğli Nimet İlkokulu 2/A ve 2/D öğrencileri Şirin Ereğli Gazetesi tesislerini ziyaret ederek, hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar, hem de yerel bir gazetenin nasıl hazırlandığını yerinde görme fırsatını yakaladılar.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN GAZETEMİZE ZİYARET...

Ereğli Nimet İlkokulu 2/A ve 2/D öğrencileri Şirin Ereğli Gazetesi tesislerini ziyaret ederek, hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar, hem de yerel bir gazetenin nasıl hazırlandığını yerinde gördüler.

GAZETENİN NASIL HAZIRLANDIĞINI YERİNDE GÖREREK ÖĞRENDİLER

Ziyarette öğrencilere 2-A Öğretmeni Perihan Demir Bozdağ, 2-D sınıfı öğretmeni Rukiye Acar eşlik etti. Minik öğrenciler; haberlerin bilgisayar ortamında nasıl yazıldığını ve gazete sayfalarının bilgisayar ortamında nasıl tasarım halinde hazırlandığını da yerinde görerek öğrendiler.

Gazete baskısını ilgiyle izleyen öğrenciler, gazetelerin basım aşamalarını da yerin de görme imkanı buldular.

MİNİKLER GAZETECİLER GÜNÜNÜ UNUTMADILAR

Gazetenin basımının yapıldığı matbaa bölümünü merakla inceleyen öğrenciler, yerel bir gazetenin hazırlanmasında haberden tasarıma Şirin Ereğli Gazetesi HaberSorumlusu Serpil Kasapoğlu’ndan bilgiler aldılar.

Minikler; Serpil Kasapoğlu ve diğer gazete çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü de kutlayarak Şirin Ereğli Gazetesi matbaa tesislerinden ayrıldılar.

AdminAdmin