KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 28-11-2022 15:01

HANÇER VE ÖZTÜRK'TEN İMZA GÜNÜ

Kdz.Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği üyeleri Haluk Hançer ve Nuri Öztürk tarafından kaleme alınan kitapların tanıtımı ve imza günü 10 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

HANÇER VE ÖZTÜRK'TEN İMZA GÜNÜ

Kdz.Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği üyeleri Haluk Hançer ve Nuri Öztürk tarafından kaleme alınan kitapların tanıtımı ve imza günü 10 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Kdz Ereğli Tarih Doğa ve  Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından yapılan açıklamada, Dernek Üyeleri Haluk HANÇER ve Nuri ÖZTÜRK tarafından kaleme alınan kitapların tanıtımı ve kentimiz okurları ile buluşturulması amacı ile Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral salonunda 10 Aralık 2022 Cumartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği organizasyonunda imza günü düzenlendiği bildirildi.

Haluk HAÇER Özgeçmişi

1950 yılında şirin bir sahil kasabası olan Kdz.Ereğli’de doğdum. İlk ve orta tahsil sonrasında İ.Ü İktisat Fakültesini bitirdim. Ortaokul ve lise yıllarımda gözlemlediğim yaşanmışlıkları ve anılarımı yazma alışkanlığı kazandım. İlki 1998 yılında olmak üzere Kdz.Ereğli Sanat Kurumu Derneği Savaş Büke Öykü Yarışmalarında birincilik ödülleri kazandım. “Safinaz Cicanemin Menekşeleri” adlı öyküm “Tavuk Suyuna Çorba Türkiye’den Yüreğinizi Isıtacak Seçme Öyküler” kitabında, “Yaz Gelince” adlı öyküm ise Foça Belediyesi 2015 Deniz Öyküleri III. kitabında yer aldı. Yazma hevesim tutku halini alınca da sırasıyla “Biz Dedemle Kapı Yaptık”, “Aslında Olay Şöyle Oldu” ve “Pideoloji” adlı kitaplarımı yazdım ve yayımladım. “Poyrazlı Kasaba-Kdz.Ereğli” olarak adlandırdığım bu seriye ait kitaplarımın devamı olan “Yenimahalle Üniversitesi” ve “Gardaşcum Herkül” adlı kitaplarım halen baskı safhasındadır

Nuri ÖZTÜRK Özgeçmişi

1955 yılında Kdz Ereğli de doğdu.

Kasabanın üç ilkokulundan biri olan Alemdar İlk Okulunda başladığı ilk okul eğitimini, Armutçuk Özel İlkokulunda okuyarak tamamladı. Orta Okulu yine Armutçuk Özel Orta Okulunda okudu.

1973-1974 yılında Kdz Ereğli Lisesinden mezun oldu.

Aynı yıl İstanbul İİTİA’de başladığı yüksek öğrenimini 1979 yılında bu okuldan mezun olarak tamamladı.

1992 yılına kadar Kdz Ereğli’de yaşadı.

30 yıla yakın bir süre İstanbul’da özel sektör inşaat şirketlerinde üst düzey yöneticilik yaptı. Profesyonel iş yaşantısını 2020 yılında noktaladı.

Gazetelerde ve Edebiyat dergilerinde yayınlanan öykü türündeki yazılarının dışında biri araştırma dalında “Kentsel Dönüşüm Oyunları” olmak üzere yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır

Yaşamını halen Sakarya Sapanca’da sürdürüyor.

AdminAdmin