YEREL
Giriş Tarihi : 07-09-2022 18:37

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, CAMİ YERİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı tarafından sahilde bulunan amfi tiyatro alanına cami yapılması kararına karşı gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını açıkladı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, CAMİ YERİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eylül Ayı Belediye Meclis toplantısında cami yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu, amfi tiyatronun bulunduğu alana yapılmaması için gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını açıkladı.

Posbıyık, şunları söyledi:

"Demokrasilerde halk ne diyorsa o olur. Halkımız camiyi istiyoruz diyor. Biz de istiyoruz. Mutlaka cami yapılması lazım. 9 tane yer gösterdik 10'ncu yeri ilettik. Buralardan bir yere yapalım diyoruz. Deniz kenarına bu olmaz diyoruz. Mücadelemiz aynen devam ediyor. Bugün itibari ile avukatlarımız belediye olarak davamızı açıyoruz. Peşinden 10 kişilik bir halk grubu dava açıyor. Ankara Mimarlar Odası'nı da işin içerisine soktuk onlar da dava açıyor. Bu camiyi Ereğli'ye yaptıracağız ama buraya yaptırmayacağız. Halka rağmen hiç kimse bir şey yapamaz."

AdminAdmin