EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-03-2020 14:36

'ÖĞRENCİ ÇİZİMLERİ'NE AÇILIŞ TÖRENİ...

Ereğli'de Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu ve Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu tarafından, Uluslararası  e Twinning projesi çerçevesinde  yürütülen “Durakta Matematik” Projesinin ikinci etabı olan “Öğrenci Çizimleri”nin açılışı törenle yapıldı.

'ÖĞRENCİ ÇİZİMLERİ'NE AÇILIŞ TÖRENİ...

Ereğli'de Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu ve Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu tarafından, Uluslararası  e Twinning projesi çerçevesinde  yürütülen “Durakta Matematik” Projesinin ikinci etabı olan “Öğrenci Çizimleri”nin açılışı törenle yapıldı.
Öğrencilerin matematik korkusunu yenme ve matematiği kitlelere sevdirme amacı taşıyan proje çerçevesinde hazırlanan öğrencilerin matematik işlemleri ve matematik sevgisi üzerine çizdikleri resim, karikatür ve görsellere yer verildi.  Törene katılan ilkokul öğrencileri ve veliler, matematiği sevdirmeyi amaçlayan pankart ve dövizler  taşıdı.
Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Reşat Atar, törende yaptığı konuşmada, projenin kapsamı konusunda bilgi verdi. Atar,  e Twinning Durakta Matematik Projesi’nin Yarının Öğretmenleri Ödülleri çerçevesinde ilk kırk proje arasına girdiğini ve  81 ilde eş zamanlı tüm duraklarda, Azerbaycan, Romanya ve Arnavutluk’ta uygulandığını belirtti.
Projenin Zonguldak basamağındaki çalışmaları, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sultan Çivici ile Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hilal Öztürk’ün yürüttüğünü belirten Atar konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;
“Amacımız eğlenceli çizimlerle matematiği daha ilgi çekici hale getirmek. Ayrıca çizimlerle   matematiğin eğlenceli ve sempatik yüzünü göstererek, matematik korkusu olan herkesin önyargılarını yıkıp, severek öğrenmelerini sağlamak, yediden yetmişe herkese  sevdirmektir. Bu doğrultuda daha geniş kitleye ulaşıp fayda sağlamak için 24 Ekim 2019’da proje tanıtım afişlerini Karadeniz Ereğli duraklarına asarak  yediden yetmişe halkımızla buluşturduk. Proje sürecinde öğrencilerimiz kendi çizimlerini yaptılar, yaparken öğrendiler, eğlendiler gülümsediler. e Twinning etkinlikleriyle 2023 vizyonunu ve 21. yüzyıl becerilerini kazandılar, aktif olarak projede yer aldılar.”
Tüm Ereğli’yi duraklara beklediklerini ifade eden Atar, projeye destek verenlere de  teşekkür etti.
ÇORUMLUOĞLU: “MATEMATİĞİ DAHA SEVİMLİ HALE GETİRMEK...”
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da açılış merasimi öncesinde yaptığı konuşmada, çocukların matematikten çekinmesinin Türkiye’deki önemli sorunlar arasında yer aldığını belirterek, “Projenin en önemli çıktısı, matematiği daha sevimli hale getirmek. Bunu gerek sözlerle, gerekse çizerek yapmak. Projeyi inceleme fırsatım oldu. Güzel bir proje. Bu çocuklar geleceğin Türkiye’sinde özgürce düşüncelerini ifade edebilen çocuklar. Bu sayede matematik korkularını yeneceklerini de düşünüyorum. İnşallah Karadeniz Ereğli’de korkusuz bir matematik projesiyle bu çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlayacağız” dedi.
Konuşmaların  ardından Durakta Matematik Var projesi çerçevesinde, protokol ve hayırseverlerin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Kaymakam Çorumluoğlu ve beraberindekiler, açılışın ardından çocukların daha önceden durağa yerleştirilen, matematik sevgisi üzerine  resimleri incelediler.
Karadeniz Ereğli merkezinde bulunan İskele Camii önündeki Halk Otobüsü Durağında gerçekleştirilen törene,  Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, daire müdürleri, Milli Eğitim Şube ve Okul Müdürleri, eğitime verdikleri desteklerle adlarından sıökça söz edilen hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti, öğrenciler ve veliler katıldı.

AdminAdmin