KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-05-2021 17:19

ÖZBAŞAKÇI RESİM KURSUNA YOĞUN İLGİ...

Ereğli'de 60 yılı aşkın zamandır hizmet veren Özbaşakçı Resim kursu bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirdi.

ÖZBAŞAKÇI RESİM KURSUNA YOĞUN İLGİ...

Ereğli'de 60 yılı aşkın zamandır hizmet veren Özbaşakçı Resim kursu bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirdi. PANDEMİ döneminde ise evde ve işyerlerinde sıkılan 7’den 70’e herkes resim kursuna gelerek kendilerini sanata veriyor. 

Ereğli’ de binlerce öğrenci yetiştiren ve açtıkları sergilerle adından sıkça söz ettiren Özbaşakçı Resim Sergisi PANDEMİ’ de sanata eğilim gösterenlerin adresi oluyor. 7’den 70’e her kesime hitap eden Özbaşakçı Resim kursunda öğrenciler resme olan yeteneklerini ortaya çıkarıyor. 

Karakalem, yağlı boya, sulu boya gibi resim sanatlarının kullanıldığı atölyede PANDEMİ kurallarına uyularak kurslar 4’erli gruplar halinde devam ediyor.

Kursa gelen kursiyerler, resim atölyesinde aldıkları kurstan dolayı büyük mutluluk duyduklarını, PANDEMİ döneminde kendileri için büyük bir uğraş olduğunu ifade ettiler. Çalışan kursiyerler iş çıkışında stres atabilecekleri en güzel uğraş olduğunu söylerken, hiç resim yapmayan kursiyerlerin bile kısa süren eğitim sonrasında resim çizmeye başladıkları ifade edildi. Yaşlısında gencine kursa gelen kursiyerler Vasfiye Bostan’ın kendileri ile yakından ilgilendiklerini ve bundan dolayı da Hocalarına teşekkür ettiklerini ifade ettiler. 

KURSA KATILAN ÖĞRENCİLER RESİM ÖĞRETMENİ OLDU…

Mehmet Ali Özbaşakçı Resim kursu öğreticisi Vasfiye Bostan, 60 yılı aşkın süredir atölyenin kursiyerlere hizmet verdiğini ve bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirdiklerini söyledi. Öğrencilerden bazılarının resim öğretmeni olduğunu ve şu anda da çalıştıklarını ifade eden Vasfiye Bostan konuşmasında “Özbaşakçı Sanat evi 60 yıldır hizmet veriyor. Kurucusu Mehmet Ali Özbaşakçı. Kendisi benim de hocam. Beni o yetiştirdi. Bende öğrenciler yetiştiriyorum. Binlerce öğrenci yetiştirdik. Bazı öğrencilerimiz resim öğretmeni oldu. Şu anda da çalışıyorlar.   Pandemi döneminde sosyal mesafemizi koruyarak resim yapmaya devam ediyoruz. PANDEMİ döneminde ev hanımları ile birlikte çalıştık. PANDEMİ döneminde sıkılan ev hanımları buraya gelerek kendilerini rahatlatıyor” dedi. 

Ressam Mehmet Ali Özbaşakçı 28 Aralık 2016 yılında hayatını kaybetti. Öğrencisi Vasfiye Bostan hem Özbaşakçı’nın anısını sürdürmek hem de yeni öğrenciler yetiştirmek adına kursta öğretmenlik yapıyor.

AdminAdmin