YEREL
Giriş Tarihi : 28-07-2021 17:12

POSBIYIK: AŞIYA TEŞVİK ETMEK İÇİN ‘ETKİNLİKLERE ALMAYACAĞIZ’ DİYORUM

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Aşı olmayanları etkinliklere almayacağız’ yönündeki açıklamasının vatandaşları aşıya teşvik etmek için olduğunu söyledi. Posbıyık, “Ben devlet değilim aşı olmayanları sokmayacağım demek benim hakkım değil, ben sadece insanların sağlıklı olması için aşı yaptırmalarını teşvik etmeye çalışıyorum, yoksa biz yerel yönetimiz, haddimizi biliriz” dedi. Posbıyık ayrıca eşi Neriman Posbıyık’la birlikte 5 Temmuz’da 3. doz aşıyı olduklarını açıkladı.

POSBIYIK: AŞIYA TEŞVİK ETMEK İÇİN ‘ETKİNLİKLERE ALMAYACAĞIZ’ DİYORUM

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, basın mensuplarının ‘aşı olmayanları etkinliklere almayacak mısınız?’ yönündeki sorusunu yanıtladı. Posbıyık, bu açıklamayı vatandaşları aşıya teşvik etmek için söylediğini belirtti.

Kendisinin ve eşi Neriman Posbıyık’ın 5 Temmuz’da 3. doz aşıyı olduklarını belirten Başkan Posbıyık şunları belirtti:

“Arkadaşlar;  ben devlet değilim ‘aşı olmayanları sokmayacağım’ demek benim hakkım değil, ben sadece insanların sağlıklı olması için aşı yaptırmalarını teşvik etmeye çalışıyorum. Yoksa biz yerel yönetimiz, haddimizi biliriz. Mutlaka aşı olacaksın diye bir talimat gelmediği takdirde asla böyle bir şey söyleyemeyiz ama ben espriyle karışık (aşı olmayanı almayacağım) şeklinde açıklama yaptım. Aşıya teşvik etmek itiyorum, çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz.

Değişik fısıltılarla yanlış şeyler okuyorum, duyuyorum. ‘Aşı kısırlık yapıyormuş’ diyorlar. Alakası yok. Tam tersine, Covid geçirenlerde kısırlık oluyor, sperm sayısı azalıyor ama aşı olanlarda böyle bir şey yok. Bak sanatçı Alişan’ın kardeşi Allah rahmet eylesin, aşı karşıtı olduğu için yaşamını yitirdi. Kamuoyuna hizmet edenler olarak, sizin ve başkan olarak benim de elimizden geldiği kadar teşvik etmemiz lazım aşıyı. Benim de yöntemim bu. Benim haddim değil, bunun frakındayım ama teşvik etmek için böyle söylüyorum ve aşı olunmasını istiyorum. Bu nedenle ‘aşı olmayan gençleri gençlik şölenine almayacağım’ diyorum. Ben ve eşim üçüncü aşılarımızı olduk. İlk iki aşıyı Sinovac olduk, üçüncüyü de Biontech olduk.”

AdminAdmin