YEREL
Giriş Tarihi : 07-09-2022 18:29

KIYICAK VE HAMZAFAKILI’YA DOĞALGAZ VERİLECEK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, doğalgazı bulunmayan mahallelerden Kıyıcak ve Hamzafakılı Akpınar ile Hamzafakılı Çolaklar’a doğalgaz verileceğini açıkladı. Posbıyık ayrıca, Ören Mahallesi ile Bölücek Çimenciler’e doğalgaz verilmesi için gerekli girişimlerin sürdüğünü belirtti.

KIYICAK VE HAMZAFAKILI’YA DOĞALGAZ VERİLECEK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda Kıyıcak ve Hamzafakılı mahallelerine doğalgaz verileceğini açıkladı.

Ören ve Bölücek Çimenciler’e de doğalgaz verilmesi için girişimlerin sürdüğünü belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Bazı mahallelere doğalgaz verilmesiyle ilgili yaptığımız çalışmaları anlatmak istiyorum. Bölgemizde doğalgazın dağıtımından sorumlu firma Aksa Doğalgaz adı altında faaliyet gösteren DERGAZ şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi oldum. Bazı mahallelerimizden gelen doğalgaz verilmesi yönündeki talepler gereği, şirket üst yönetimiyle toplantılar yaptık. Bu toplantılar neticesinde Kıyıcak mahallemiz, Hamzafakılı Akpınar ve Çolaklara gaz verilmesi noktasında şirket adına inceleme yapan teknik heyetin raporu doğrultusunda yatırım programına alındı. Konu hakkında gerekli özeni gösteren AKSA Doğalgaz Genel Müdürü Alper Konyalı’ya DERGAZ Bölge Müdürü Ender Onur’a çok teşekkür ediyorum.

2 mahallemiz olan Ören ve Bölücek Çimenciler bölgesi için çalışmalar sürüyor. Şimdi Ören bölgesine bazı arkadaşlar gidiyor, Halil Posbıyık yapmıyor’ diyorlar. Yalan söylüyorlar, külliyen yalan. Ören Mahallesi’nde hisseler karmakarışık olmuş. Birinin yerinde başkasının, başkasının yerinde onun evi var. Yol bile açamıyoruz. Ama biz şimdi bu iki mahallede de gidebilecek yere kadar gaz verilmesi için baskı yaptık. İmar yolu olanları yapalım diye. Bunun içinde çalışmalara başlayacaklarını söylediler. Plajların karşısında Yalı Caddesi’nde de 80 hane var, orası da doğalgaz istiyor. Karayollarına paralel 100 metre çelik boru geçirilmesi lazım. Ama Karayolları Bölge Müdürlüğü buna engel oluyor. Ben Ak Parti’li arkadaşlarımızdan da rica ediyorum. Bize yardımcı olsunlar. Burası hemen bağlanabilecek vaziyette. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden izin alamıyoruz. Kıyıcak da doğalgaz çalışmaları yakında başlayacak.”

AdminAdmin