YEREL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 11:42

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ İŞÇİSİNDEN DEPREMZEDELERE 100 BİN TL

Kdz. Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Belediye – İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol 800 işçiyi ilgilendiren ücret zammı imza töreni düzenlendi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, imza töreninde yaptığı konuşmasında deprem sonrasında belediye çalışanlarının duyarlılığı ve gayretinden son derece mutlu olduğunu belirterek “İşçilerimiz bölgede yine bir ilke imza atarak, deprem bölgesine 100 bin TL nakit yardımda bulunacak. Bölgeye giden ve deprem çalışmalarına katılan personelimizi de ödüllendireceğiz.”

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ İŞÇİSİNDEN DEPREMZEDELERE 100 BİN TL

Kdz. Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Belediye – İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol ücret zammı imza töreni düzenlendi. Tören öncesinde depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından yaşanan deprem felaketi sonrası belediye ve Ereğli halkının işbirliği ile yapılan yardım ve arama- kurtarma çalışmalarını anlatan video gösterildi.

İmza Törenine Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, Belediye - İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve işçiler katıldı.

Başkan Posbıyık imza töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Sıkıntılı günler geçiriyoruz. Büyük bir üzüntü içerisinde ama büyük birlik ve beraberlik içindeyiz. Sözleşmeyi 1 hafta önce bitirdik ama deprem olunca bekleme kararı aldık. Bugün işçilerimizi bir araya getirdik. 

EREĞLİ HALKI VE BELEDİYE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Deprem hepimizi çok üzdü. Ancak; benim ekibim, meclis üyelerim, başkan yardımcılarım, çok değerli çalışma arkadaşlarım sürekli olarak bizle beraber oldular. Karda, soğukta, kışta çalışma yaptık. Bütün çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun. Aynı zamanda Ereğli halkından çok büyük bir samimiyet gördük. Bizim en büyük özelliğimiz bu, Ereğli halkı köyleri, adeta yardımlarını yağdırdılar inanılmaz bir şey. Köylerden sürekli olarak yardım toplayıp buraya gönderdiler. Uzaktan İstanbul’dan Okyanus firması battaniye üretti Ereğli belediyesine güvendi ve bize gönderdiler, biz buradan sevk ettik. Termal battaniyeler çok önemliydi. 17’ye yakın tır gönderdik, 4 minibüs gönderdik. Her malzeme orada nereye göndereceğimizi biliyorduk, ihtiyaç sahibi olan yerlere nokta göndermesi yaptık.

GENÇLERİMİZİN GAYRETİ SON DERECE MUTLU ETTİ

Gençlerimiz, kızlarımız, benim çalışma arkadaşlarım, işçilerimiz gece gündüz çalıştık geç saatlere kadar. O gençlerin, kızlarımızın, erkeklerin aslanlar gibi çalışması beni son derece mutlu etti. Gençler hiç durmadı. Orta yaştan olsun, ileri yaşlar olsun hiç durmadılar.

HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

Ereğli halkına, köylerdeki vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize, işçilerimize, meclis üyelerimize bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Tabi güven çok önemli bir mesele. Bütün vatandaşlar Ereğli belediyesine malzeme vermek istedi çünkü güven tesis etmişiz, Allaha şükürler olsun. Biz o güvene layık olmaya çalıştık, olduğumuzu da düşünüyorum.  Şu anda AKM’de çalışmalar devam ediyor. Hepinizden Allah razı olsun. Birlik ve beraberliğimizi, bu vatan için yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını tüm dünyaya gösterdik bu depremde. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak yurttaşı olarak son derece mutluyum. Ereğli’deki benim çalışma arkadaşlarım Ereğli’de yaşayan iş insanları, esnafımız elinde imkanı az olanlar dahi yardım gönderebilmek için adeta yarıştılar. Ülkenin ayağa kalktığını gördüm. Bu insanların ne kadar demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü olduğunu gördüm. Bunlar benim için çok önemli. Bunları görmek beni çok mutlu etti.

Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

BİZİM PATRONUMUZ EREĞLİ HALKI

Belediyemiz Personel Limited şirketi ve Belediye İş Sendikası arasında 800 işçimizi ilgilendiren 1 Ocak 2023 itibarıyla uygulanacak olan ilave zam ek protokolü tamamlandı.  Bu bölgede sendikacıların da, yöneticilerin de söylediğine göre en iyi sözleşmeyi yaptık. Benim için emekçi alın teri son derece önemli. Yanımda çalışan işçisi, memuru, sözleşmelisi , kim olursa olsun, ilk defa emekçi hakkını alması lazım. 8 saat emeğini buraya veriyorsa hak ettiği parayı alması lazım. Emeğini vermeyen insanla asla işim olmaz. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Ereğli halkı bizim patronumuz. Benim patronum da Ereğli halkı. Onlar vergi veriyorlar, onların vergisiyle maaşımızı alıyoruz. Onlara her zaman iyi davranacaksınız. Biz de hizmet edeceğiz. Patron Ereğli halkı. Bunu iyi şekilde yapıyorsunuz. Çalışmaya başladığım ilk günden itibaren hep emekçileri çalışanları ön planda tutmaya çalışırım. Sizden Allah razı olsun.

Son zamanlarda alım güçleri düştü, belediyelerde zorda. Bir şeyler vermek önemli değil, uygulamayı yapmak önemli. Al size ikramiye veriyorum, ikramiye zamanı geliyor, ödeyemiyorsun, ne kıymeti var. 25 yıllık başkanlık hayatımda ne ikramiye, ne maaş, ne vergi borcu, ne SSK borcu. Türkiye’de ender belediyelerden biriyiz. Son zamanlarda gelirlerimiz belediye olarak azaldı. Su parasını, emlak vergisini ödeyemeyenler çoğaldı. Belediye işleri de zorlaştı. Mali disiplini asla elimden bırakmam, ona göre çok uzun çalışmalar yaptık.

EK SÖZLEŞME İMZALANDI

Toplu sözleşmeye ek olarak işçimizin alım gücü azaldığı için, biz yapılan iyileştirmelerle yevmiyelerine yüzde 32 zam, sosyal haklarınıza da zam yapma kaydıyla. Şirkete yeni başlayan kıdem ve sorumluluk zammı olmayan, düz vasıfsız bir işçi için aylık net ücret Ocak ayından itibaren 11 bin 505 TL’ye çıkarılmıştır.  Mühendis kadrosunda çalışan şirket çalışanlarımızın ücretlerinde de iyileştirme yaptık.  Kıdem ve sorumluluk zammıyla büyük bir çoğunluğun maaşı ise ortalama 12 bin 47 TL düzeyine çıkarıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Ailelerinizle beraber güle güle harcamayı nasip etsin.

BELEDİYE İŞÇİSİNDEN DEPREMZEDELERE 100 BİN TL

Sendika temsilcisi arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre; işçilerimiz bölgede yine bir ilke imza atarak deprem bölgesine 100 bin TL nakit yardımda bulunacak.  Tüm işçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bölgeye giden ve deprem çalışmalarına katılan personelimizi de yasal olan en üst düzeyde teşvik primi ile ödüllendireceğiz.

SENDİKA BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Belediye - İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Değerli arkadaşlar çok zor zamanlardan geçtik. Biz bu toplantıyı başkanımla daha önce planlamıştık ancak gelin görün ki şartlar bizi buralara kadar getirdi.

Ben öncelikle Kdz.Ereğli Belediyesi başta olmak üzere, Kdz.Ereğli halkına, bu dayanışmaya gösterdiği hassasiyet ile ilgili olarak hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizden de bu anlamda duyarlılığı da bekliyorum.

Ben sayın belediye başkanımın talimatıyla bölgeye giden ve kurtarma çalışmalarında enkaz kaldırma, arama kurtarma ve lojistik destek anlamında katkı sunan tüm belediye personeline, öncelikle onlar için bir alkış istiyorum. Tüm arkadaşlarımızın emeklerine yüreklerine sağlık.

İşçilerin ücretleri ile enflasyonun karşısında şeker gibi eriyen zamlar var. Belediye Başkanımız düzenleme taleplerimizi kabul etti. 

Ben sözlerimi şöyle tamamlıyorum; Sayın Başkanım, depreme ve oradaki kurtarma çalışmalarına verdiğiniz destek, bizim sizden talebimize verdiğiniz destekten dolayı, tüm belediye işçisi arkadaşlarım adına, bu ilave zammın hazırlanmasındaki desteklerinden dolayı tüm idari kadroya, sendikamızın tüm temsilcilerine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

AdminAdmin