SAĞLIK
Giriş Tarihi : 05-10-2022 12:56

HAYDİ “ELİZ LİNA’YA” CAN OLALIM!

Malatya’da yaşayan minik Eliz Lina Polat, henüz 7 aylıkken tanıştığı SMA TİP 1 hastalığının pençesinde yaşam savaşı veriyor. Minik Eliz’in yurt dışında tedavi olabilmesi için 1.820.00$. masrafını karşılaması gereken aile Malatya Valiliği onaylı bağış kampanyası başlattı. Minik kızı için destek bekleyen baba Oktay Polat, “Eliz’imizin zamanı çok az. ELİZ LİNA için başlatılan yardım kampanyasında desteğinize ihtiyacımız var. ELİZ LİNA yaşama tutunabilmesi için desteklerinizi bekliyor” dedi.

HAYDİ “ELİZ LİNA’YA” CAN OLALIM!

SMA TİP-1 Hastası ELİZ LİNA POLAT, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Malatya Valiliği onaylı SMA Tip 1 hastası Elif Lina POLAT için Türkiye genelinde yardım toplama kamyanyası başlatıldı.

Baba Oktay Polat, Eliz Lina’yı tamamen iyileştirecek olan tedavinin “Zolgensma gen tedavisi” olduğunu belirterek, bu tedavinin olabilmesi için fizik tedavi masraflarıyla birlikte toplanması gereken miktarın 1.820.00$ olduğunu ifade etti.

ELİZ LİNA’nın yaşama tutunabilmesi için yardımseverlerin desteğine ihtiyaçları olduklarını belirten baba Polat, şunları ifade etti:

“Kızımız Eliz Lina POLAT SMA TİP 1 Hastası. Malatya'da yaşıyoruz . SMA hastalığı; refleks ve kas kaybına yol açan, bebek ve çocuk ölümlerine en çok sebep olan ölümcül bir kas hastalığı. SMA hastalığı, doğuştan gelen genetik bozukluktur. Biz anne ve babası olarak malesef bu hastalığın taşıyıcısıyız ve kızımıza geçti hastalık .Yani genetik geçişli olan hastalıkta, SMN geni bu hastalarda protein üretemez. Buna bağlı olarak da vücuttaki motor sinir hücreleri sağlıklı bir şekilde beslenemez ve istemli kaslar, zaman içinde görevini yerine getiremez duruma gelir. Eliz Lina’ya 6.5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi koyuldu ve kızımızı kurtarabilmemiz için tek çaremiz Zolgensma gen tedavisi.

Hastalığı Eliz Lina daha 6,5 aylıkken öğrendik. 3,5 aylıkken Bronşit olduğunda hastaneye götürdük. Sonrasında hareketlerinde bir yavaşlık ve ilerleyememe olduğunu gözlemledik. Sonrasında doktora gittik ve Eliz Lina’nın SMA Tip 1 hastası olabileceğini söyledi. Bir laboratuvara kan verdik ve 1 hafta içinde Eliz Lina’nın SMA Tip 1 hastası olduğunu gösteren testlerimiz çıktı. Rapor da çıktığında yani teşhisimiz netleştiğinde tarih 22 Şubat'tı o gün dünyamız karardı. O gün Eliz Lina’nın sesini duyurabilmemiz, onu yurt dışındaki ilacına kavuşturabilmemiz için işe koyulduk ve valilik iznine başvurduk . 25 Mart'ta valilik İznimiz çıktı.

 Eliz Lina’yı tamamen iyileştirecek olan tedavi Zolgensma gen tedavisi.       

Bu ilaç tek doz olarak damar yoluyla alınıyor ve birkaç hafta içerisinde etkisini gösteriyor.Eliz Lina şu an 13 aylık ve ilaçtan alabileceği maksimum etkiyi alması için ne kadar erken gen tadavisini alırsa o kadar çok olumlu etki sağlayacak .Eliz Lina şuan makinelere bağlı ve bu makineler ise

Satrasyon , Bpap ve oksijen desteği çihazlarıdır.

Zolgensma dünyanın en pahalı ilacı. Fizik tedavi masraflarıyla birlikte toplamamız gereken miktar 1.820.00$.”

Siz de Eliz Lina Polat'a destek olabilmek için "TR07 0001 0021 6993 7997 2450 05" numaralı IBAN'a  bağışta bulunabilir, vodafone,TURKCELL,Türk Telekom 4512’e ELİZ yazarak 20 TL destek olabilirsiniz.

AdminAdmin