YEREL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 14:16

Kdz. Ereğli’de Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı

Kdz.Ereğli’de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Kdz. Ereğli’de düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube, Kaymakamlık, Bölge Komutanlığı ve Belediye tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Kdz. Ereğli’de Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı

Kdz.Ereğli’de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Kdz. Ereğli’de düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube, Kaymakamlık, Bölge Komutanlığı ve Belediye tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün gaziler için şeref günü olduğunu söyledi. Başkan Şahin konuşmasında “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu topraklarda vatan olmasında ve devletimizin bakası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül kurtuluş savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 temmuzda meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür" dedi. Törene, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Niyazi Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen törenin sona ermesinin ardından ilçe protokolü tarafından Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden 12 kahramanın büstlerine ve şehitliğe karanfil bırakıldı.

ŞEHİT VE GAZİ KABİRLERİNE ZİYARET

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kdz.Ereğli şehir mezarlığında şehit ve gaziler için dua edildi, kabirlerine karanfil bırakıldı.

DERNEK ZİYARETLERİ

İlçe Protokolü, daha sonra 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi eile Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şubesini ziyaret etti.

AdminAdmin