YEREL
Giriş Tarihi : 22-11-2022 17:50

KDZ. EREĞLİLİ PARALİMPİK YELKEN SPORCULARI, ÜLKEMİZİ DÜNYA KUPASI’NDA TEMSİL EDECEK

Paralimpik Yelken Milli Takım kadrosunda yeralan Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü sporcuları ülkemizi, 23-27 Kasım’da Umman’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek. Daha önce farklı kategorilerde bir çok önemli başarı elde eden Ereğlili sporcular, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söylediler.

KDZ. EREĞLİLİ PARALİMPİK YELKEN SPORCULARI, ÜLKEMİZİ DÜNYA KUPASI’NDA TEMSİL EDECEK

Paralimpik Yelken Milli Takım kadrosunda bulunan Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü sporcuları Büşra Nur Çelik, Furkan Erçin ve yelken antrenörü Talat Çerçioğlu, şampiyona öncesi duygularını paylaştılar.
 

Umman’da 23-27 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Ereğlili sporcular duygularını şu şekilde paylaştılar:

 

BÜŞRA NUR ÇELİK:

2018’den beri iki kez Türkiye 2.sü oldum, geçen sene ve bu sene Türkiye 1.si oldum. Geçen sene İtalya Palermoda katıldığım Dünya Şampiyonasında kadınlarda Dünya 6.sı oldum. Bu sene de Umman’da inşallah Dünya Birincilğini istiyoruz. Spor yaparken teknenin içinde kendimi çok özgür hissediyorum, bu çok güzel bir duygu. Herkese tavsiye ediyorum. Çalışmalar sırasında bizi destekleyen en başta annem olmak üzere, aileme, antrenörüme ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür ediyorum.

 

FURKAN ERÇİN:

2019’da düzenlenen Atatürk Kupasında Türkiye 3. oldum. Sonrasında geçen sene ve bu sene Türkiye 2.si oldum. Hedefimiz Kdz.Ereğli’yi ve Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmek. Yelken sporu dışarıdan ne kadar zor bir spor gibi gözükse de zor değil, herkese tavsiye ediyorum.

 

ANTRANÖR TALAT ÇERÇİOĞLU:

Türkiye Şampiyonasından sonra yoğun bir antrenman programına girdik. 5-6 saat suda kaldık, hava şartları zordu, buna rağmen devam ettik. İmkan buldukça antrenmanlara çıktık. Kdz.Ereğli’yi ve Milli takımı en iyi şekilde temsil ederek Dünya Şampiyonasında en iyi sonucu elde etmek istiyorum. Zonguldak İl Spor Müdürü Hakan Yüksel, Kdz Ereğli İlçe Müdürü Adem Çelik ve Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyıka bize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

 

BAŞKAN POSBIYIK, BAŞARI DİLEDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla sporculara başarılar diledi.

Posbıyık mesajında; “Milli takımda kadrosunda, bu hafta Umman'da düzenlenen Para Yelken Dünya Şampiyonasına giden Karadeniz Ereğli Belediyespor sporcularımız Büşra Nur Çelik ve Furkan Erçin ile yelken antrenörümüz Talat Çerçioğlu'na başarılar diliyorum. Ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tam” dedi.

 

AdminAdmin