SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-09-2021 19:06

ERTUĞRUL:

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, ilçe genelinde okullarda yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ERTUĞRUL:

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, ilçe genelinde okullarda yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL, yaptığı açıklamada bazı okullarda pozitif vaka çıkmasının endişeli olduğunu açıklayarak, koronavirüs belasından sağduyulu düşünerek ve gerekli adımları zamanında atarak kurtulanabileceğini söyledi.

ERTUĞRUL, açıklamasında şunları söyledi:

“Dünya, iki yıla yakın bir zamandır Covid-19 ile mücadele ediyor.

Türkiye de bu mücadelenin tam merkezinde.

Çocuklarımızın sekteye uğrayan eğitimlerinden kaygılıydık. Aylarca okullarından ve öğretmenlerinden uzak kalan çocuklarımızın ders bilgilerini yeterli derecede alamamaları, bir neslin tahsil hayatını olumsuz yönde etkileyebilecek bir durum yarattı.

2021-22 Eğitim-Öğretim Dönemi ise yüz yüze eğitimle başladı. Ülkemizin birçok değerli bilim adamı, Covid-19 virüsünün bulaşma riskine karşı çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin tam korunmalarının zor olacağını, kalabalık okul ve sınıf ortamlarında salgının birçok kişiye bulaşabilme olasılığının yüksek olduğunu ifade etmelerine ve gerekli uyarıları yapmalarına rağmen, yüz yüze eğitim konusunda ısrar sürdürüldü.

Okullarımızın bu salgın tehdidine karşı hazır olup olmadığı konusunda bilinmezlerle yüzleşmek zorunda kaldık. Yüzlerce öğrenci ve onlarca öğretmenin bir arada zaman geçirecekleri okullarda tek bir öğrencinin ya da öğretmenin virüse yakalanması demek, o öğrenci veya öğretmenlerin ailelerinin, hatta yaşadıkları yerleşkelerdeki insanların tehdit altına girmesi anlamına geliyordu. Diğer yandan, evlerindeki aile bireylerinden virüs kapabilecek ve taşıyıcı olabilecek öğrenci veya öğretmenlerin, bu virüsü okullarında daha fazla kişiye yayma olasılığı da hepimizi korkutuyordu.

Eğitim-öğretim döneminin henüz ikinci haftasına girilirken ilçemizdeki bazı okullarda virüse yakalanmış kişiler olduğu tespit edildi. Testleri pozitif çıkan öğrencilerin sınıfları kapatılıp karantinaya alınırken okullarında tedbirler artırıldı. Ancak okullarımızda pozitif vakaların görülmesi, birkaç haftadır bizleri rahatsız eden endişelerimizi arttırdı.

Daha da kötüsü, kenti yöneten mülki idarecilerin ve milli eğitim camiası sorumluları sessizliğe büründüler.

İlçe halkı olarak, durumun boyutları ve geleceğe nasıl sirayet edebileceği gibi önemli konularda derhal ve net açıklamalar bekliyoruz.

Huzursuzluğa son verilmesini istiyoruz.

Ayrıca, çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi korumak ve virüsü okullarımızdan uzak tutmak için iki temel önerimiz var.

-              En kısa zamanda testlerde hızlı kit kullanımına geçilmelidir. Diğer ülkelerde yaygın olarak kullanılan bu kitler, PCR testine göre hem maliyeti daha düşük hem de yarım saat gibi kısa bir sürede sonuç vermektedir.

-              Her okulda öğretmen ve öğrencilerimize ücretsiz olarak haftada iki gün tarama yapılmalıdır.

Bu beladan sağduyulu düşünerek ve gerekli adımları zamanında atarak kurtulabiliriz.

AdminAdmin