HEYECANLANDIRAN PROJELER TANITILDI...

Kdz.Ereğli Belediyesi; Halk Kafe, Kent Meydanı, Otopark ve Belediye Hizmet Binası ile Ereğli Kültür Sitesi projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 03-07-2020 18:27 289 kez okundu.

HEYECANLANDIRAN PROJELER TANITILDI...

Kdz.Ereğli Belediyesi; Halk Kafe, Kent Meydanı, Otopark ve Belediye Hizmet Binası ile Ereğli Kültür Sitesi projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Tatoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtıma, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye birim amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, projelerin tanıtımında yaptığı konuşmada, "Kentimiz için heyecan verici projeleri açıklıyoruz. Bu projeleri sunarak görüşlerinizi almak istedik.

Karadeniz Ereğli, her şeyin en iyisini hak ediyor. Bazı eksiklikler var, bu eksiklikleri gidermek için hızlı bir çalışma içerisine girdik. Su Ürünleri Kooperatifi'ne 'Halk Kafe' adını verdik. İhaleye çıktık, 2 milyon liraya. Bir kafe yapıyoruz oraya. Burası yaz-kış kullanılmış olacak. Buraya vatandaşlar yiyecek ve içecekleri ile gelip gidebilecek, 1 liradan çayını içebilecek. Büyük bir alan oluşacak. Burası bittikten sonra da Çilek Kafe'yi ihaleye çıkacağız’dedi.
Başkan Posbıyık, konuşmasına şu şekilde devam etti;

‘Önümüzdeki dönemde sahilin denize doğru büyümesi için bir proje gelecek. Vali, Kaymakamımız hatta bakanlarımız bu projeyi destekliyor. Bu proje üzerinde çalışıyoruz. Son noktaya geldik diyebilirim.

Kent Merkezi için 5 yıl perişan vaziyette kalmış. Altından Roma tarihi çıkmış. Bu hamam çok önemli. Tarihsel açıdan önemli. Bunun koruma kurullarından geçmesi de çok zor bir olaydı. Başarı ile geçirilen bir proje oldu. Kente çok güzel bir ortam yaratacak, bir kültür merkezi oluyor. Altta hamam gözükecek. Turizm için de önemli noktalardan biri olacağına inanıyorum.

22 yıllık belediye başkanıyım. Heyecanlıyım, projeler beni heyecanlandırıyor. Karadeniz Ereğli'nin trafik keşmekeşliğinden kurtulması için rahat nefes alabilmesi için olması gereken çok önemli bir proje kent meydanı projesidir. Burada kent meydanı dediğiniz zaman sadece bir rahatlama alanı değil aynı zamanda 5 katlı bir otopark, yol altında ticaret merkezi ve dev bir belediye binası ile birlikte. Maliyeti çok yüksek. Belki ilk etapta kent meydanı ve otopark yapılıp sonra belediye binası yapılabilir. Arkada bir eser bırakmak için bu kent meydanının ihaleye vereceğiz ve yapacağız.

Gerekirse belediyenin bazı kiralık yerlerini satacağız. Belediyenin kiralık yerleri vardır, özel teşebbüste olsa çok iyi şekilde kiraya verir. Mesela ofis yolundaki nargile evlerinin her biri 500-600 bin liraya hava parasıyla devir edilir buna da belediye bakar. Gerekirse bunları da nakde çevirmek üzere kararlıyız kent meydanını yapacağız."

Kent Meydanı, Otopark ve Belediye Hizmet Binası İTÜ'den Prof. Dr. Sinan Mert Şener, eski belediye binasının yerine konulacak Kültür Sitesi Kumru Apaydın Altıgör, Halk Kafe'de Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur tarafından sinevizyon gösterisi eşliğinde proje detayları açıklanarak anlatıldı.

Başkan Posbıyık, daha sonra proje sorumlularına çeşitli hediyeler verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI'DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI'DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

08-11-2023 - GÜNCEL

BAŞKAN POSBIYIK’TAN MİLLETVEKİLİ BOZKURT’A  VE İLÇE BAŞKANI SEZER'E ENDÜSTRİ BÖLGESİ ÇAĞRISI

BAŞKAN POSBIYIK’TAN MİLLETVEKİLİ BOZKURT’A VE İLÇE BAŞKANI SEZER'E ENDÜSTRİ BÖLGESİ ÇAĞRISI

25-09-2023 - GÜNCEL