Advert
Advert
Şirin Ereğli Haber Portalı
Şirin Ereğli Haber Portalı
YEREL

BAŞAK YİĞİT, BAŞKAN POSBIYIK’IN KOLTUĞUNA OTURDU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Bahçelievler İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Başak Yiğit’e devretti.

BAŞAK YİĞİT, BAŞKAN POSBIYIK’IN KOLTUĞUNA OTURDU
Paylaş:

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 1933'te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocukları makama kabul etmesiyle başlayan, günümüzde devlet memurlarının makamlarına çocukların geçmesi şeklinde devam eden geleneği sürdürdü. Belediye Başkanlığı koltuğunu Bahçelievler İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Başak Yiğit’e devretti.

Okul Müdürü Ali Demirbay ve sınıf öğretmeni Esin Çetin ile birlikte başkan yardımcıları tarafından makamda karşılanan Başak Yiğit, Başkan Posbıyık’ı seçim başarısı nedeniyle tebrik etti, çiçek takdiminde bulundu.  Koltuğa oturan Yiğit, tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Belediye Başkan Yardımcılarıyla görüşen Çocuk Başkan, Bahçelievler İlkokulu ile diğer okullardaki eksiklikler için yardımcı olunması talimatını verdi. Ayrıca fırtınada zarar gören Ereğli sahilinin bir an evvel eksikliklerinin yapılmasını söyledi.

Başkan Halil Posbıyık’a, ‘Çok seviliyorsunuz, bunu nasıl başarıyorsunuz’ diyen Yiğit, Belediye Başkanlığı’nda 6. Dönemine başlayan Efsane Başkan Halil Posbıyık’tan çeşitli tüyolar aldı. ‘Her şeyin başı sevgi. İnsanlara sevgiyle yaklaşacaksın. Yaşadığın kenti seveceksin. Ereğli benim aşkım. Herkesi dinleyip, dertlerine ortak olacaksın. Güler yüz göstereceksin. Onun için 6 dönem Ereğli halkı beni belediye başkanı seçti” diyen Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu makamları çocuklara armağan ettiği için bugün bu koltuğa oturuyorsun. Ben seçimleri çok zor şartlar altında aldım geldim Atatürk size emanet etmemizi söylediği için biz onun yolundan gidiyoruz bugün sana devrediyorum. Biz onun izinden gidiyoruz. Bütün Türkiye Atatürk’ün izinden gidiyor. İzinden gitmeyenler var. İzinden gidenler Türkiye’yi iyi noktaya getirmeye çalışıyor. İnşallah daha güzel olacak. Özellikle son zamanlarda bizim partimizden bayanlar da belediye başkanı olmaya başladı. İnanılmaz güzel bir şey. O bakımdan ben de çok mutluyum. Bu hafta sonu Cumartesi – Pazar günü Genel Başkanımız Özgür Özel’in toplantısında Ankara’da kadın belediye başkanlarımızla beraberdik. Bana göre sayı yeterli değil. Aslında belediye meclis üyelerinde de kadınların olması lazım. Maalesef kadınlarımızda biraz cesaret yok. Onun için müracaat sayısı fazla olmuyor. Kadınların da gençlerinde siyasette olmaları gerekiyor. Ülke öyle olduğu takdirde kalkınacağına inanıyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah ülkemizi sizler bizlerden daha iyi yöneteceksiniz. Bütün amacımız, hedefimiz o. Sizi yetiştiren öğretmenlerinizi, idarecilerinizi, anne ve babanızı kutluyorum, selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Tören sonunda Başkan Posbıyık, Yiğit ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler takdim etti, hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu haber Şirin Ereğli Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.