Advert
Advert
Şirin Ereğli Haber Portalı
Şirin Ereğli Haber Portalı
YEREL

GENEL MÜDÜR EYİGÜN, İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kozlu Sahili’nde, olimpik yüzme havuzu çevresinde ve Zonguldak Öğretmenevi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

GENEL MÜDÜR EYİGÜN, İNCELEMELERDE BULUNDU
Paylaş:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kozlu Sahili’nde, olimpik yüzme havuzu çevresinde ve Zonguldak Öğretmenevi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında Vali Osman Hacıbektaşoğlu, bölgede planlanan çalışmalar hakkında Genel Müdür Eyigün’e bilgi aktardı.

Yıllara yayılan kıyı aşındırmaları nedeniyle risk altında bulunan alanda, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yerleşkesini de kapsayan kıyışeridinin korunmasına yönelik etüt çalışmaları başlatılmıştı. Bu kapsamda, ZBEÜ Kıyı Duvarı Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporunun hazırlanmasına 16 Eylül 2024 tarihinde yer teslimi yapılarak başlanılmış, sahadaki sondaj çalışmaları tamamlanmıştır. Hazırlanan raporun inceleme ve onay süreci ise devam etmektedir.

Etüt raporu doğrultusunda proje çalışmalarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanmakta olup, projelerin Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce uygun bulunmasının ardından ihale sürecine geçilmesi öngörülmektedir.

Bu haber Şirin Ereğli Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.