Advert
Advert
Şirin Ereğli Haber Portalı
Şirin Ereğli Haber Portalı
SİYASET

İSTİFA EDEN 8 MECLİS ÜYESİNİN CHP’DEN ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı öncesi CHP’den istifa eden 8 belediye meclis üyesinin üyelikleri CHP Genel Merkezi tarafından düşürüldü. 

İSTİFA EDEN 8 MECLİS ÜYESİNİN CHP’DEN ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ
Paylaş:

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı öncesi CHP’den istifa eden 8 belediye meclis üyesinin üyelikleri CHP Genel Merkezi tarafından düşürüldü. 
Hükümetin muhalif belediyelere yönelik baskılarının arttığı dönemde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın uygulanan kıskaçtan Kdz. Ereğli Belediyesini kurtarmak için kendi döneminde yapılan 7 lokantanın satışına karşı çıkarak AK Parti grubuyla red kararı veren ve istifa eden 8 belediye meclis üyesinin üyelikleri CHP Genel Merkezi tarafından düşürüldü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke tarafından Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına gönderilen yazı ile Yakup Şekip Okumuşoğlu, Naile Bingöl, Erdinç Sarımsak’ın 05.03.2025 tarihinde, Murat Gürdal, Murat Yüce, Muharrem Sağlam, Yıldıray Arslan ve Ayhan Deniz’in 14.03.2025 tarihinde e-devlet üzerinden istifalarını verdikleri ve üyeliklerinin üye kütüğünden düşürüldükleri bildirildi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP’den üyelikleri düşürülen meclis üyeleri için meclis salonunda bağımsız bölümü oluşturulacağını söyledi.

Bu haber Şirin Ereğli Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et SİNOP’TAN 1 PUANLA DÖNÜYORUZ: 2-2

Akışın sonuna geldiniz.