Advert
Advert
Şirin Ereğli Haber Portalı
Şirin Ereğli Haber Portalı
YEREL

KDZ. EREĞLİ, DÜREN ŞEHİR FESTİVALİ’NDE TANITILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, kardeş kenti Almanya’nın Düren Belediyesi tarafından düzenlenen Şehir Festivali’ne katılarak kentin kültürel değerlerini ve yöresel zenginliklerini tanıttı. Ereğli standı festival ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

KDZ. EREĞLİ, DÜREN ŞEHİR FESTİVALİ’NDE TANITILDI
Paylaş:

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin kardeş kenti Almanya’nın Düren kentinde düzenlenen Şehir Festivali, farklı ülkelerden gelen temsilcileri ve ziyaretçileri bir araya getirdi. Festivalde yerini alan Kdz. Ereğli Belediyesi standı, kentin kültürünü, sanatını ve yöresel değerlerini tanıtma fırsatı sundu. Belediye Kültürel Hizmet Görevlisi Melih Can Tanrıkulu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklerde, geleneksel ebru sanatı ve zeybek gösterisi festivale renk kattı.

EBRU SANATI VE ZEYBEK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Geleneksel Ebru Sanatı Eğitmeni Serpil Soyer tarafından gerçekleştirilen ebru atölyesinde ziyaretçiler, Türk ebru sanatını yakından tanıma ve uygulama fırsatı buldu. Atölye, özellikle farklı ülkelerden gelen festival katılımcılarının ilgisini çekti.

Belediye Meclis Üyesi Nesimi İlik’in gerçekleştirdiği zeybek gösterisi de festival alanında büyük beğeni topladı. Gösteri, izleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı.

Ereğli standında ayrıca ziyaretçilere tarhana çorbası ve ıhlamur çayı ikram edildi. Kdz. Ereğli’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini anlatan tanıtım videoları da festival boyunca ziyaretçilere izletildi.

KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİLDİ

Festival kapsamında farklı ülkelerden gelen şehir temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiren Kdz. Ereğli Belediyesi heyeti, kardeş kent ilişkilerinin geliştirilmesi ve kültürel iş birliklerinin artırılması konusunda temaslarda bulundu.

Program kapsamında Düren’in tarihi ve kültürel noktaları ziyaret edilirken, uluslararası heyetlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler ve görüşmeler gerçekleştirildi.

Festival programı, uluslararası heyetlerin katıldığı akşam yemeği ve karşılıklı hediye takdimleriyle sona erdi. Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a gönderdiği hediye ile selam ve sevgilerini iletti.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Düren Şehir Festivali’ne katılımı, iki kardeş kent arasındaki dostluk ve iş birliğinin kültür, sanat ve kent tanıtımı alanlarında daha da güçlenmesine katkı sağladı.

Bu haber Şirin Ereğli Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.